Μαραθωνας: Η “καβάντζα” του “μαύρου Διστομίτη” και η “συνδεσμολογία” με ΟΛΑ και .. ΟΠΛΑ.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά τις εφόδους σε Μαγνησία και Φθιώτιδα, αναζητούσαν οίκημα- “καβάντζα” στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Τα ευρήματα στο οίκημα του Μαραθώνα, εκτιμάται -σύμφωνα με διαρροές του αντιτρομοκρατικού επιτελείου- έχει ΟΛΑ τα ΟΠΛΑ.. με τα κατασχεμένα ευρήματα, να αναμένεται να “δείξουν” τις διασυνδέσεις ατόμων με ποινικές και τρομοκρατικές ενέργειες.

wpid-image-7a3b9fdd50522fdd2843f047aab3a97389c1749a1ae67b71c7f60aca95f17b60-v_wm.jpg

Το σπίτι στη δεξί πλευρά της Λ.Μαραθώνος, μέσα στο αγροτεμάχιο, σύμφωνα με διαρροές του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αξιολογείται ως ένα από το πιο σοβαρά ευρήματα, και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε προσδιορισμό συνεργών και δράσεων της ομάδας του “μαύρου Διστομίτη” Γ.Πετρακάκου σε “σύμπραξη” με άλλες.. γνωστές οργανώσεις .
Σάκοι με βαρύ οπλισμό -2RPG, Kalashnikov, πολεμικά τυφεκια και όπλα- πυρομαχικά και εκρηκτικές ύλες έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής στη γιάφκα του Μαραθώνα, οίκημα το οποίο φέρεται να ειχε ενοικιάσει ο αυτόχειρας Σπύρος Δραβίλας.
Κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρητκικών μηχανισμών και συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών παρουσία Εισαγγελέα και Αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, ερευνούν σχολαστικά τους εξωτερικούς χώρους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπισθεί εξι αυτοκίνητα, ένα φορτηγό και δύο μοτοσικλέτες.
Τα οχήματα και ο οπλισμός έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου από τη βαλλιστική εξέταση και την εξακριβωθεί μα διακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες για τις οποίες αναληψη ευθύνης έχει δώσει η ΟΛΑ αλλά και η ΟΠΛΑ.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport