ΜΑΝΗ: Επιχειρηματίας συνελήφθη για «συμμετοχή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών» αφέθηκε ελεύθερος με ΠΟ

Εντοπίσθηκε από το Λιμενικό στο Πόρτο Κάγιο στη Μάνη, και συνελήφθη για παράνομη μεταφορα λαθρομεταναστών από Συρία, με το ταχύπλοο σκάφος του ιδρυτή του γνωστού site ευρέσεως εργασίας.

Ο επιχειρηματίας, Φάνης Ρήγας, ιδιοκτήτης και ιδρυτής του διαδικτυακού ιστότοπου “Kariera.gr”, συνελήφθη (28/10) για «συμμετοχή σε παράνομη μεταφορά μεταναστών», αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ φέρεται να υποστήριξε οτι οι λαθροδιακινητές των λαθρομεταναστών είχαν κλέψει το ταχύπλοό του.
Οι κάτοικοι στο Πόρτο Καγιο της Μάνης,  ενημέρωσαν τις λιμενικές αρχές για  παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών.  Κατά τις αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 30λαθρομετανάστες και ο δουλέμπορος διακινητής .
Το φουσκωτό σκάφος στα στοιχεία του και με τους αριθμούς Λιμεναρχείου, Παλαιάς Φώκαιας, προσδιορίσθηκε ο ιδιοκτήτης, και με εντολή Εισαγγελέα ακολουθήθηκε η διαδικασία της αυτόφωρης αναζήτησης του επιχειρηματία, ο οποίος, όμως, δεν εντοπίστηκε και η Ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του.
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη (30/11) φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι “δεν είχε καμία απολύτως εμπλοκή με το περιστατικό και ότι το σκάφος του είχε κλαπεί χωρίς εκείνος να είναι σε θέση να το γνωρίζει, δεδομένου ότι έλειπε για αρκετό διάστημα στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους”.
Με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, ο επιχειρηματίας μετά την απολογία του, αφεθηκε ελευθερος ενω του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, και παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα διαμονής του κάθε 1η και 15η ημέρα του μήνα.
Το σκάφος του βρίσκεται υπό καθεστώς κατάσχεσης και φυλάσσεται στο Λιμενικο Γυθείου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport