Μακρακώμη, Φθιώτιδας: Σκηνοθέτησαν “ένοπλη αποπειρα”.. για να ανεβάσουν το υλικό στο YouTube

Κουκουλοφόροι, ένοπλοι επιβάτες αυτοκινήτου, τρομοκράτησαν χωριά  προκάλεσαν κινητοποίηση της Αστυνομίας..  για να γυρίσουν “homeVideo” και να το “ανεβάσουν” στο YouTube

Απόγευμα Παρασκευής (05/09- 19.30). Το Yaris με Αθηναϊκές πινακίδες στο οποίο “επιβαίνουν τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι”, απο καταγγελία κατοίκων, κινητοποιεί την ΕΛΑΣ. Έχουν περάσει μόλις 13 ημέρες από την κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο Βοιωτίας(22/08), με προσδιορισμένους δράστες τους καταζητούμενους ενόπλους- Γιώργο Πετρακάκο, Σπύρο Δραβίλα, Σπύρο Χριστοδούλου, κι έναν ακόμα αταυτοποίητο συνεργό τους, με ομηρεία του 37χρονου ταμία του υποκαταστήματος ΕτΕ, εμπρησμό του κλεμμένου οχήματος που οδηγούσαν την απόπειρα εμπρησμού του φουσκωτού με το οποίο διέφυγαν δια θαλάσσης και στη συνέχεια από το Λουτρό Κορινθίας, διέφυγαν με όχημα στο οποίο ανέμενε συνεργός τους και αναζητούνται.
Από την εκδοχή ότι ο καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας, ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο, οι “ληστές του Διστόμου”, ακόμα και μέλη της ομάδας του κατάδικου Νίκος Μαζιώτη, “παρατέθηκαν” ως εικασίες μεταξύ των κατοίκων για τα πιθανά σενάρια προσδιορισμού της ταυτότητας των δραστών. Κάτοικοι του χωριού κλείστηκαν στα σπίτια τους ενώ βοσκοί εγκατέλειψαν έντρομοι τα ποιμνιοστάσια τους και βγήκαν στο χωριό.
Περιπολία του τμήματος Μακρακώμης Φθιώτιδας εντόπισε το όχημα και ακολούθησε καταδίωξη με ενίσχυση τη τοπικής  Αστυνομικής Δύναμης, με ομάδες της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, στην ακινητοποίηση του υπόπτου οχήματος και των 4ων επιβαινόντων στα όρια Φωκίδας Φθιώτιδας Ευρυτανίας.
Το όχημα απο καταγγελίες πολιτών εντοπίσθηκε στην Τσούκα Φθιώτιδας, όταν οι επιβάτες του αυτοκινήτου, στην κεντρική πλατεία του χωριού απείλησαν με όπλα τους παρευρισκόμενους.
Ύστερα απο αναζητήσεις πληρώματα του τμήματος εντόπισαν (06/09) σε αποθήκη επιμελώς κρυμμένο το όχημα. Από τον τερματικό εξακριβώθηκε ο ιδιοκτήτης του οχήματος ο οποίος έπειτα από αναζητήσεις, εντοπίσθηκε και παραδέχτηκε ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος με συνεπιβάτη το γιο του, και παρέδωσε στους Αστυνομικούς κουκούλες και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους, ρεπλίκες- αεροβόλα-
Όπως εξακριβώθηκε κατά την προανάκριση, πατέρας και γιος απο το Περιστέρι, την σύζυγο του αδελφού της γυναίκας του οδηγού και η κόρη της, -με καταγωγή απο την Τσούκα Φθιώτιδας-, είχαν επινοήσει το σχέδιο των “ενόπλων κουκουλοφόρων”, το οποίο οργάνωσαν και πραγματοποίησαν, προκειμένου να ανεβάσουν το “homeMade” βίντεο  στο YouTube(!) όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους.
Οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Φθιώτιδας (07/09) με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για παράβαση του νόμου περί όπλων, παράνομης βίας και διατάραξης ειρήνης πολιτών .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport