Μέγαρα: Σύλληψη για τη φωτια στο πεδίο βολής- Συνεχίζεται η κατάσβεση από την ΠΥ

Συνελήφθη με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. Συνεχίζεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς κοντά στο Πεδίο Βολής στην θέση Άκρες Μεγάρων

image

Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού  (ΔΑΕΕ), 52άχρονος ως υπαίτιο της φωτιάς, σε αγροτοδασικη έκταση στο πεδίο βολής της Σχολής Πυροβολικού στου Καλόγηρου, στη θέση Άκρες Μεγάρων Αττικής (13/06-11.38). Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για εμπρησμό από αμέλεια, παραπέμφθηκε (13/06) στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

image

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτια εχει επεκταθεί στην κορυφογραμμή του όρους Πατέρα, στον “Κρύφτη”, με κατεύθυνση προς την περιοχή των Βιλίων. Δυμανεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο έργο κατάσβεσης της φωτιάς  (13/06-20.20) χωρίς- σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- να κινδυνεύουν σπίτια ή εργοστάσια- τα οποια εδρεύουν στην περιοχή.

image

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί (13/06) ωστόσο η πυροσβεστική έλαβε κλήση (13/08- 11.38) αργότερα. Λόγω του δύσβατου της περιοχής, τα εναέρια επιχείρησαν στο έργο κατάσβεσης.