ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η ληστεία στο Δίστομο, το κρησφύγετο και το "παρασκευαστήριο" εκρηκτικών μηχανισμών των τρομοκρατών.

Επαφές με ποινικούς, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν ενταχθεί στο ένοπλο αντάρτικο πόλης, εξετάζει το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο για τους συνεργούς του “Μανώλη” της 17Ν στον ένα χρόνο φυγης του από τις φυλακές.

Το μαύρο τζιπ χωρίς πινακίδες που  βρέθηκε στην αυλή του σπιτιού στο Λουτράκι, εξετάζει το Αντιτρομοκρατικο επιτελείο, ως το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της ληστείας στο Δίστομο Βοιωτίας.

Στη ληστεία τον περασμένο Αύγουστο είχαν ταυτοποιηθει τρεις ποινικοί σύμφωνα με την ΕΛΑΣ. Οι δράστες είχαν υπό καθεστώς ομηρείας τον ταμεία, του υποκαταστήματος, και με φουσκωτό είχαν περάσει στην Κόρινθο, όπου αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο σκάφος που χρησιμοποίησαν και τον εγκατέλειψαν στη θάλασσα, αναγκάζοντας τον να βγει κολυμπώντας στην ακτή.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχές είχαν τοποθετήσει στο μαύρο τζιπ με το οποίο είχαν διαφύγει οι δράστες, νεαρή μελαχρινή γυναίκα με τους Αστυνομικούς να αποδίδουν “σύμπραξη” ένοπλου αντάρτικου πόλης και κοινού ποινικού.

Με τα πρόσφατα δεδομένα, εξετάζεται η γυναίκα που συμμετείχε στη διαφυγή των δραστών της ληστείας της ΕτΕ στο Δίστομο, να είναι το ίδιο πρόσωπο με την 22χρονη Αγγελική, τη φοιτήτρια που εγκατέλειψε το σπίτι της και εντάχθηκε ενεργά στο ένοπλο αντάρτικο πόλης, και “συνένδραμε” τον τρομοκράτη, Χριστόδουλο Ξηρό στις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίηση του σχεδίου “Γοργοπόταμος” και την απόδραση των τρομοκρατών της ΣπΦ.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να εξακριβώσουν αν το τζιπ “απασχολεί” μέσω του αριθμού πλαισίου του. Οπως διαπιστώθηκε, το βανακι που εντοπίσθηκε στον ιδιο χώρο έχει κλαπεί από την Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα στο σπίτι στο Λουτράκι, εκτιμάται ότι οι Αστυνομικοί, βρέθηκαν μπροστά στο “παρασκευαστήριο” των αυτοσχέδιων βομβών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης σε ενέργειες τους. Εκρηκτικά και φιάλες αερίου που εχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν εντοπισθεί στη μονοκατοικία στο Λουτράκι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στους χώρους της μονοκατοικίας, ενώ έχει κληθεί κλιμάκιο του ΤΕΕΜ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport