Λέσβος- Θερμή: Ναυάγιο δουλεμπορικού, νεκρό ανασύρθηκε ανήλικο από τη θαλάσσια περιοχή.

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμενων, επιβαίνοντες σε φουσκωτή βάρκα δουλεμπόρων η οποία ναυάγησε ανοιχτά της Θερμής Λέσβου.

wpid-migrants18.jpg

Πληρώματα του Λιμενικού συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Θερμής Λέσβου (19/09) εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή ναυαγούς 13 λαθρομετανάστες, ενώ, αναίσθητη ανασύρθηκε 6άχρονη, μεταξύ των επιβαινόντων στο δουλεμπορικό σκάφος ενώ αναζητούνται ως αγνοούμενοι εξι ακόμα- μεταξύ των οποίων, ένα βρέφος και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με όσα φέρονται να υποστήριξαν στους διασώστες οι ναυαγοι, το δουλεμπορικό σκάφος στο οποιο επεβαιναν συνολικα 26άτομα, ακινητοποιήθηκε ανοιχτά της Θερμής όταν ξέμεινε από καύσιμο. Στην μετακίνηση των επιβαινόντων ώστε από μπιτονι να συμπληρώσουν καύσιμο στη μηχανή το δουλεμπορικό άρχισε να βάζει νερά, μέχρι που βυθίστηκε, με τους λαθρομετανάστες να βρίσκονται στη θάλασσα. Οι υπηρετούντες σε φυλάκιο, ενημέρωσαν το Λιμενικό για σκάφος σε κίνδυνο, και άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η σωρός της ανήλικης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση στη σωρό του προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.
Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από πληρώματα του Λιμενικού, παραπλεοντα και σκάφη της Frontex.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport