Κ.Κωστούλης: «Δεν θα έχουμε περιπολικό να στείλουμε στα χωριά της Βέροιας»

Με το ενδεχόμενο τα δυο ή και τα τρία κέντρα φιλοξενίας προσφύγων να εδρευουν στην Ημαθία και μέρος αστυνομικής δύναμης να απασχολείται σε μέτρα στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά η παρουσία της Αστυνομίας στους πολίτες του Νομού τέθηκε μεταξύ άλλων στο ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας.

Κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε (26/03) στο ξενοδοχείο «Αιγές», τον λόγο έλαβε ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Κωστούλης.
image

«Καλή η ισοκατανομή που ζητούν οι δήμοι, αλλά αν δημιουργηθούν τρία κέντρα θα χρειαζόμαστε δεκάδες αστυνομικούς καθημερινά για τη φύλαξη των κέντρων. Όσο καλή θέληση και να έχει ο Διευθυντής, θα φτάσουμε στο σημείο να πούμε «Κλείνουμε παιδιά». Να μας καλούν οι κάτοικοι από τα Ριζώματα, από τον Τρίλοφο, την Ξεχασμένη, τη Συκιά και θα τους απαντάμε πως δεν υπάρχει περιπολικό για να στείλουμε. Ήδη υπάρχουν πολλοί ένστολοι που είναι αποσπασμένοι στην Κω και την Ειδομένη για τον ίδιο σκοπό.
Οι αστυνομικοί βρίσκονται στο πλευρό των προσφύγων και μάλιστα τα τελευταία χρήματα που βγήκαν από το ταμείο της Ένωσης τα διαθέσαμε για να αγοράσουμε γάλατα και μπιμπερό για τους πρόσφυγες που είχαν εγκλωβιστεί στα ΣΕΑ Πλατάνου. Αυτοί είναι οι αστυνομικοί της Ημαθίας, αλλά πρέπει να διαφυλάξουμε και την ασφάλεια των πολιτών. Δεν κάνουμε εδώ πολιτική, ούτε στηρίζουμε κόμματα. Ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε κοντά στον πολίτη και να τον υπηρετούμε. Θέλουμε την στήριξη των τοπικών αρχών και την βοήθειά τους σε όλα τα ζητήματα. Ακόμα και σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές για την πατρίδα, ο Ημαθιώτης αστυνομικός θα λειτουργήσει με φιλότιμο και αξιοπρέπεια!»