Κύπρος, Λάρνακα: Συλλήψεις 6 υπόπτων για τρομοκρατία στο αεροδρόμιο

Υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονται έξι ύποπτοι, σύμφωνα με την Interpol, καθώς για τρία από τα άτομα «φαίνεται να βρίσκονται κοντά σε ισλαμικά κινήματα» όπως αναφέρεται σε πληροφοριακό δελτίο.

image

Σύμφωνα με πηγές της Κυπριακής Αστυνομίας, (21/11-19.30) αφιχθείσαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, με πτήση χαμηλού κόστους από την Βασιλεία της Ελβετίας έξι γαλλόφωνα άτομα, πέντε τουρκικής και ένα αλγερινής καταγωγής, ηλικίας από 25 έως 32ετών.
Κατά τον έλεγχο διαβατηρίων προέκυψαν υποψίες, τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης τους στη Κύπρο, καθώς δήλωναν, τουρίστες.
Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που εφαρμόζονται στο αεροδρόμιο, η Κυπριακή Αστυνομία ενημέρωσε για την άφιξη τους, τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας? της Europol και την Interpol.
Η Κυπριακή Αστυνομία, έλαβε ενημέρωση από την Interpol για τρείς από τους υπόπτους, τον Αλγερινό και τους δύο Τούρκους, καθώς «κρίνονται ύποπτοι, να βρίσκονται κοντά σε ισλαμικά κινήματα».
Αναμένεται το πρωί της Δευτέρας (23/11), με την ολοκλήρωση των προανακρισης από την Κυπριακή Αστυνομία, να εκδοθούν απο το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελβετία, καθως δεν θα επιτραπεί στα έξι άτομα η είσοδος στη χώρα.

*reporter.com.cy

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport