Κύκλωμα παιδόφιλων "εκβίαζαν" ανήλικες, τις οποίες προσέγγιζαν με ανηλίκους χρήστες του διαδικτύου.

Θύμα εκβίασης 15χρονο κορίτσι, από δύο επίσης ανήλικα αγόρια, στα οποία είχε στείλει γυμνές φωτογραφίες του αποκάλυψε κύκλωμα παιδόφιλων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξάρθρωσε κύκλωμα παιδόφιλων το οποίο “παγίδευε” με ανήλικα παιδιά τα επίσης ανήλικα θύματα τα οποία στη συνέχεια εκβίαζε.
Σε τρεις υποθέσεις, ανήλικα κορίτσια είχαν ξεγυμνωθεί μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή με το υλικό να έχει αταυτοποίητους αποδέκτες. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ύστερα από καταγγελία ανήλικης στη βόρεια Ελλάδα, προσδιόρισε στα στοιχεία δύο επίσης ανηλίκων από την Άρτα, τους δράστες εκβιασμού σε βάρος της.
Η 15χρονη είχε αποστείλει γυμνές φωτογραφίες στους δύο ανήλικους – 16 και 14- και τα δύο αγόρια άρχισαν να την εκβιάζουν. Υπό την πίεση των απειλών, και τον εκβιασμό που δεχόταν η 15χρονη, αποκάλυψε στον πατέρα της τα όσα βίωνε.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσδιόρισε τη δράση κυκλώματος παιδοφίλων, με τη “στρατολόγηση” ανήλικων αγοριών προκειμένου να προσελκύουν τα ανήλικα κορίτσια, τα οποία στη συνέχεια εκβίαζαν με τις γυμνές φωτογραφίες τους.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε ιστοσελίδες του διαδικτύου άσεμνες φωτογραφίες τριών ανήλικων κοριτσιών -10, 11 και 13 ετών, τα οποία παιδόφιλοι εντόπισαν μέσα από ιστοσελίδες για κορίτσια τα εξαναγκαζαν να ποζάρουν σε άσεμνες πόζες, και με τις φωτογραφίες που λάμβαναν, στη συνέχεια τις εκβίαζαν .
Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport