Κως: Αντιδρούν οι κάτοικοι στη δημιουργία hotSpot στο νησί. Μεταφορά διμοιριών από Αθήνα

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Κω, για τη δημιουργία  HotSpot στο νησί. Δύο διμοιρίες ΥΑΤ μετακινήθηκαν από Αθήνα ενώ αναμένεται ενισχυτική δυνάμεων το απόγευμα.

image

Τα πρόσφατα επεισόδια με την  (πρόθεση ) μετάβαση του ΥΕΘΑ, Πάνου Καμμένου στην Κω, προκάλεσαν την αναβολή της προγραμματισμένης επίσκεψης στο νησί.
Το πρωί (05/02) αποφασίστηκε και μετέβησαν με c130 δύο διμοιρίες ΥΑΤ από Αθήνα, προς ενίσχυση των τοπικών Αστυνομικών υπηρεσιών ενώ για το απόγευμα της ίδιας ημέρας αποφασίστηκε η μεταφορά δύο ακόμα διμοιριών στο νησί καθώς  οι εντάσεις και τα περιορισμένης έκτασης επεισόδια συνεχίζονται.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στην εγκατάσταση και λειτουργία hotSpot σε πρισδιορισμένο χώρο στο νησί της Κω. Νωρίτερα, προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια, με χρήση χημικών, τραυματισμοί και προσαγωγές.

image

Οι ένστολοι ωστόσο παραθέτουν  δύο “ρητορικά”-όπως τα χαρακτηρίζουν- ερωτήματα: “Σε αυτά τα θέματα δε θα πρέπει να υπάρχει πολιτική λύση  (μια ζωή εμείς θα κάνουμε το αμορτισερ της κυβέρνησης )? Υπάρχει Διοικητική μέριμνα”?      


*(φωτο) ΜΑΧΙΜΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ