Κυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου: Επικήρυξη για τους δράστες που "έσπειραν" φόλες

Σε επικήρυξη των δραστών, που “έσπειραν” φολες, στον ορεινό και ημιορεινό όγκο της Αχαϊας, προχώρησε η Γ’ κυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, με αποτέλεσμα να θανατωθουν κυνηγόσκυλα.

Το ποσό με το οποίο έχει επικηρυχθεί κάθε ένα από τα άτομα που προκάλεσαν τη θανάτωση των σκύλων – τα περισσότερα είναι κυνηγόσκυλα – ανέρχεται στις 5.000.
Συμφωνα με την ανακοινωση της Γ’ κυνηγητικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου “τις τελευταίες 15ημέρες σε όλη την έκταση από Ρακίτα μέχρι Χαλανδρίτσα και Καλάβρυτα, αλλά και στα ορεινά της Αιγιάλειας , έχουν βρει φρικτό θάνατο δεκάδες σκυλιά, τα οποία εντοπίζονται νεκρά αφού έχουν φάει φόλες. image

Ο θάνατος είναι επώδυνος καθώς σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται ‘δολώματα’ που εμπεριέχουν υδροκυάνιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το άτυχο ζώο μέχρι να καταλήξει βασανίζεται , αφού οι δράστες χρησιμοποιούν για δόλωμα ρέγγα μέσα στην οποία βάζουν μεγάλη ποσότητα τοξικού φυτοφάρμακου”.
Η Ομοσπονδία καλεί τους κυνηγούς να ενημερώνουν καθημερινά για τις περιοχές όπου καταγράφονται περιπτώσεις θανάτωσης σκύλων με φόλες και συγχρόνως να δίνουν στοιχεία σχετικά με την δράση κάποιων ατόμων ,τα οποία είναι γνωστά στους κύκλους των κυνηγών, από παλαιότερη δράση τους.

Στην Αιτωλοακαρνανία
Στον ορεινό όγκο της Ναυπακτίας τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν επίσης εντοπισθεί θανατωμένα δεκάδες σκυλιά.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, κτηνοτρόφοι φέρονται να έχουν “σπείρει” τις φόλες, προκειμένου να μειώσουν τον πληθυσμό αλεπούδων και τσακαλιών, τόσο στην ορεινή Αχαΐα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα τα σκυλιά των κυνηγών να θανατώνονται από την κατανάλωση τους.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport