ΚΟΜΟΤΙΝΗ: Έντυσαν τους δόκιμους Αστυφύλακες .. Συνοριακούς Φύλακες|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ντυμένοι στα χακί της Συνοριακής Φυλαξης, και όχι στα.. μπλε της ΕΛΑΣ, ορκίστηκαν οι  301 νέοι δόκιμοι Αστυφύλακες της Κομοτηνής ..ελλείψει χρημάτων. ΕΛΑΣ_ΚΟΜΟΤΙΝΗΗ τελευταία σειρά των δοκιμων που ονομάστηκαν Αστυφύλακες, τον Αυγουστο του 2012- πριν η Σχολή αναστείλει τη λειτουργία της, για την εγκατάσταση στους χώρους του Κέντρου Κράτησης λαθρομεταναστών-, εισήχθησαν και αποφοίτησαν από τη Σχολή της Κομοτηνής, ντυμένοι στα ..μπλε της ΕΛΑΣ.

Η κατατακτήρια σειρά των 301 -πρόκειται για 224 άνδρες και 77 γυναίκες-, επιιτυχόντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012, οι οποίοι παρουσιαστηκαν ως δόκιμοι Αστυφυλακες την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στο τμήμα της Κομοτηνής ήταν ντυμένοι στο ..χακί της Συνοριακής Φύλαξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω έλειψης χρημάτων, προέκυψε αδυναμία προμήθειας στολών στα μπλε χρώματα της ΕΛΑΣ, και οι διαθέσιμες στην ιματιοθήκη χακί στολές των Συνοριακών Φυλάκων κατά την πρόσφατη παραμονή για την εκπαίδευση τους στις εγκαταστασεις της Σχολής διατέθηκαν στου δόκιμούς Αστυφύλακες. Αρνητική αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός οτι ορισμένοι από τους δόκιμους Αστυφύλακες – γυναίκες και άνδρες- φορούσαν αντί για τα προβλεπόμενα άρβυλα ..αλλά αθλητικά παπούτσια.

ΕΛΑΣ_ΚΟΜΟΤΙΝΗ_Ι“Η εικόνες αδιάψευστος μάρτυρας”, και οι φωτογραφίες τις οποίες δημοσίευσε (21/10) στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ΙΜ Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσία του Μητροπολίτη κκ Παντελεημωνα, στις εγκαταστάσεις (20/10), με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής και της υποδοχής των νέων δόκιμων Αστυφυλάκων, ο οποίος προέστη της δοξολογικής δεήσεως και της ακολουθίας της αρτοκλασίας που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου, στον χώρο της Σχολής.

ΔΙΑΚΟΣΙΟΙ ΝΕΟΙ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ
Στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δοκιμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, παρουσιάστηκαν οι 200 νέοι δόκιμοι Αστυφύλακες (18/10), επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2013. Τους νεοκαταταχθέντες υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Κωνσταντίνος Βλάχος, και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Οι πρωτοετείς δόκιμοι Αστυφύλακες θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης και στη συνέχεια το τακτικό πρόγραμμα όπως προβλέπεται μέχρι την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την  αποφοίτηση τους, ως Αστυφύλακες.

______________
*xronos.gr