“Κατ εξακολούθηση” παιδόφιλος ο 40άχρονος επιχειρηματίας.

Επισημες ανακοινώσεις ΕΛΑΣ για τη σύλληψη 40χρονου, επ’ αυτοφώρω, ενώ επιβίβαζε σε βαν ανήλικο (13άχρονο) με σκοπό να τον αποπλανήσει. Προσδιορίσθηκαν επιπλέον τέσσερα άτομα, σε διαδικτυακή ερευνα των Αρχών, με την κωδική ονομασία “chat scanning” (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας).

image

Συμφωνα με την ΕΛΑΣ, εντοπίσθηκε σε chat room, η ηλεκτρονική επικοινωνία του 40άχρονου με τον ανήλικο, ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής του.
Έως και πέντε ραντεβού την ημέρα με ανήλικους πραγματοποιούσε ο 40άχρονος επιχειρηματίας από το Περιστέρι, όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς.
image

Έως και πέντε ραντεβού την ημέρα με ανήλικους πραγματοποιούσε ο 40άχρονος επιχειρηματίας ιδιοκτήτης super market, όπως κατέθεσε στους Αστυνομικούς στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη σύλληψή του. Στην κατοχή του κατασχέθηκε βαν ιδιοκτησίας του, το οποίο έχει βιντεοσκοπηθεί από τις Αρχές, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με στρώματα και κουβέρτες, ανεμιστήρα και ειδικό φωτισμό, Στο οποίο είχε αποθηκευμένα βοηθήματα και μέσα διευκόλυνσης κατά τη συνουσία ενώ στο ντουλαπάκι του οχήματος είχε αποθηκεύσει γλυκίσματα και ζαχαρωτά ως “δέλεαρ” για τους ανήλικους με τους οποίους συνεβρίσκετο ερωτικά.
Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.
image

Ο 40άχρονος στο παρελθόν -πριν 3μηνες- είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση και βιασμό 14άχρονης “νόμιζε” ότι επικοινωνούσε με 16άχρονο αγόρι, ωστόσο προέβη στο βιασμό ενώ όπως καταθέτει η ανήλικη, της έκοψε τα μαλλιά, γιατί ο σωματότυπός της “του έκανε” όπως ο ίδιος καταθέτει στην απολογία του.
Ο 40άχρονος- τότε -ειχε προσδιορισθεί και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν υπάρχει ενημέρωση για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση(!) και ελεύθερος, συνέχιζε τη δράση του. Ερευναται αν έχει απασχολήσει Αστυνομικές Υπηρεσίες του εξωτερικού γία συναφή αδικήματα-αποπλάνηση, ασέλγεια, βιασμό ανηλίκων-.
image

Ο 40χρονος Φ.Λ. με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση. Αναμένεται (04/03) να οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί, ενώ έχει κατατεθεί αίτημα διάταξης δημοσιοποίηση προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.

image

Στο πλαίσιο της Αστυνομικής διαδικτυακής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν “εισοδο” σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ – λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των 13 ετών.
Από τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες εντοπίστηκαν διαδικτυακά και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, οι οποίοι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, «προσέγγισαν» διαδικτυακά τους “ανήλικους Αστυνομικούς” και κατά περίπτωση τους πρότειναν συνάντηση ενώ τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες.

image

Στην περίπτωση του 33χρονου από τη Θεσσαλονίκη, οπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών του, υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.
Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει 12άχρονη, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της καταβάλει αμοιβή 140.000 ευρώ.
image

Στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.
Οι τέσσερις που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, ωστόσο οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

image

“Εγχειρίδιο επικοινωνίας” εδωσε στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το οποίο εντοπίσθηκε σε dark room και αναφέρεο κωδικοποιημένες επικοινωνίες παιδοφιλων για την “εποχή του κυνηγιού” (σσ τον εντοπισμό ανηλίκων από παιδόφιλους, όπως αναγράφεται στο εγχειρίδιο).
Περιλαμβάνει 7 κεφάλαια με αναφορές σε παιδιά (ψυχολογία, προσέγγιση, προσκοπισμο, και τρόπους προσέγγισης των ανηλίκων) καθώς και σύμβολα για τη μεταξύ τους αναγνώριση ως προς τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport