Κατέληξε η “Αλομα”- Νοσηλευόταν με εγκαύματα από φωτιά στο διαμέρισμά όπου ζούσε.

Υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που είχε υποστεί, η Αλομα, όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που ζούσε. Τις τελευταίες μέρες παρέμενε σε νοσηλεία σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

image

Για 45 χρόνια η Αλόμα, είχε γίνει θρύλος, στις πίστες των τραβεστί. Ειχε γίνει γνωστή γιατί μιλούσε ανοιχτά για το σεξουαλικό της προσανατολισμό, και τα δικαιώματα των τραβεστί. Από τη δεκαετία του 1980 έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις και έδινε συνεντεύξεις, προκαλώντας σχόλια με τα όσα αποκάλυπτε και είχε αναπτύξει συνδικαλιστική δράση για τα δικαιώματα των τραβεστί και των εκδιδόμενων γυναικών στη Συγγρού.
Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούσε ως Μπάμπης Ταμουτζίδης, οπως ήταν το πραγματικό όνομα της Αλομα, ζούσε φτωχικά, συντροφιά με το σκύλο της, χωρίς να δέχεται επισκέψεις καθώς είχε χάσει επαφή με παλιούς φίλους, ενω αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. «Οι άνθρωποι μπορεί να σε προδώσουν, τα ζώα ποτέ», συνήθιζε να λέει.
Σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις σε τηλεοπτική εκπομπή τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψε ότι έγινε τραβεστί για λόγους επιβίωσης, δήλωσε ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ γυναίκα και τάχθηκε κατά της αλλαγής φύλου με χειρουργική επέμβαση. «Με μια περούκα και μια φούστα δεν γίνεσαι γυναίκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, με σοβαρά εγκαύματα, τα οποία προκλήθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά στο μικρό διαμέρισμα στο οποίο ζούσε. Άμεσα διασωληνώθηκε, αλλά έχασε τη μάχη για τη ζωή (18/05), σε ηλικία 67 χρόνων. Για τα ακριβή αίτια εκδήλωσης της φωτιάς στο διαμέρισμα, ενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport