Καρβέλας-Πάνια: Πληρώνουν 75.000 € για το επεισόδιο με Αστυνομικούς στη Βάρη

Απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, επιδικάζει ύψος ποσού αποζημίωσης 75.000ευρώ τα οποία καλούνται να πληρώσουν ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια, κατά την επεισοδιακή καταδίωξή τους, όταν αγνόησαν σήμα ελέγχου από Αστυνομικούς ακολούθησε καταδίωξη, και κατέληξε με τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, το ύψος του ποσού στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ζευγάρι, ανέρχεται στις 75.000 ευρώ -από 20.000 ευρώ για τους τρεις Αστυνομικούς, 10.000 ευρώ για τον τέταρτο και 5.000 ευρώ ως δικαστική δαπάνη.

Ήταν το βράδυ της 12ης Νοεμβρίου του 2008, όταν ο Νίκος Καρβέλας, με την Αννίτα Πάνια επιβαίνοντες στο πολυτελές τζιπ τουους, με οδηγό τον συνθέτη, αγνόησε σήμα ελέγχου που έκαναν οι Αστυνομικοι, ακολούθησε κινηματογραφική καταδίωξη στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, και η σύλληψή τους.Το ζευγάρι, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο ενώ κατέθεσε μήνυση και αγωγή, κατά των Αστυνομικών, οι οποίοι τους αντιμήνυσαν και η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο, σύμφωνα με απόδαση του οποίου, καλούνται να καταβάλλουν αποζημίωση στους Αστυνομικούς με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στις 75.000 ευρώ.

Όπως είχαν καταθέσει οι Αστυνομικοί του ΑΤΒάρης που συμμετείχαν στην καταδίωξη, «Η Αναστασία Πάνια έκαμψε προς τα πάνω επιδεικτικά το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της», ενώ συμπλήρωσαν «Μας έλεγε ”Ζητήστε μας συγγνώμη όσο έχετε καιρό, είμαι ο Καρβέλας και θα το μετανιώσετε…. Άντε γ@μ@θείτε καραγκιόζηδες”» οπως καταγράφεται στα δικόγραφα. Στις καταθέσεις του τόσο η Αννίτα Πάνια όσο και ο Νικος Καρβέλας, υποστήριξαν ότι θεώρησαν ότι οι διενεργούντες τον έλεγχο Αστυνομικοι, ήταν.. τρομοκράτες και για αυτό δεν σταμάτησαν στο σήμα τους.
Πηγή Espresso