ΚΑΜΑΤΕΡΟ: Η βροχή.. τους "άλλαξε τα φώτα"

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους των Δυτικών προαστίων, να καταγραφούν ζημίες και τους τοπικούς φορείς να ..ακολουθούν την τακτική “Γιαδικιαρογλου”(σκηνή από την ελληνική ταινία το “Ξύλο βγήκε από τον Παραδεισο”).. Στο Καματερό ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίζονται, με τη ΔΕΗ να τους ..εχει “αλλάξει τα φώτα”.

Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, “απο χθες(24/10) το απόγευμα μέχρι σήμερα, το ρεύμα “παει και έρχεται”, με τις ηλεκτρικές  συσκευες να έχουν καταστραφεί. Οταν κατά τη διάρκεια της ημέρας επανέρχεται η τάση ειναι τόσο χαμηλή που δεν λειτουργεί τίποτε”.
Το πρόβλημα κατά τη διαρκεί της νύχτας που πέρασε ήταν ακόμα πιο έντονο, με την επαναφορά της τάσης, οπου οι συναγερμοί -λόγω διακοπής της ηλεκτροδοτησης- στην επαναφορά του ρεύματος, ηχούσαν παρατεταμένα κσι ταυτόχρονα στην περιοχή.
“Απευθυμθηκαμε και στο 10505, που “υποτίθεται” οτι είναι για αναγγελία βλαβών, δεν λειτουργει” καταγγέλλουν.
Και μέχρι να αποκατασταθούν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδοτηση, οι κάτοικοι “οπλίζονται”.. με ωτοασπίδες.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Νίκος Σαράντης, τα συνεργεία του Δήμου εργάζονται, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα, ενώ (25/20) η τεχνική υπηρεσία προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, το Καματερό δε διαθέτει δίκτυο ομβρίων, καθώς δεν έχει διευθετηθεί το ζήτημα με το ρέμα της Εσχατιάς, που προηγείται της κατασκευής του. Οπως ανέφερε πρόκειται για έργο που έχει ξεκινήσει το 2012 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη υπογειοποίηση του ρέματος, που πλέον θα κυλά μέσα από αγωγό μεγάλης διατομής.
Ωστόσο στην περιοχή υπάρχουν τρία παράπλευρα ρέματα που σε κάθε έντονη νεροποντή υπερχειλίζουν και επαναλαμβάνεται η πλημμύρα, πως έγινε σε μικρότερο βαθμό χθες και σε πολύ μεγαλύτερο τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο Δήμος τον Σεπτέμβριο υπέβαλε οριστική μελέτη στην Περιφέρεια για χρηματοδότηση μέσω του ΠΕΠ Αττικής, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, ” εδώ και δύο χρόνια επισταμένως ο Δήμος εχει ζητήσει τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής έργου διευθέτησης των τριών ρεμάτων, διότι υπάρχει επιπλέον κίνδυνος τα νερά των παράπλευρων ρεμάτων να μην μπορούν να διοχετευθούν στην Εσχατιά όταν ολοκληρωθεί το 2015 και να σχηματίσουν υπέργειο χείμαρρο πάνω στο οδόστρωμα”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport