Καλλιθέα: Αστεγος με ψυχολογικά προβλήματα ασελγούσε σε ανήλικα| ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αστεγος με ψυχολογικά προβλήματα ασελγούσε σε παιδιά στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Συνελήφθη η ρακοσυλλέκτρια μητέρα του .

Σύμφωνα με τα προανακριτικά στοιχεία της Αστυνομικής έρευνας, 35άχρονος άστεγος, φέρεται με μικρά οικονομικά ανταλλάγματα και δώρα, να έχει προσελκύσει σε ερημικούς δρόμους και ακατοίκητα σπίτια της περιοχής, δύο αγόρια από την Αλβανία, ηλικίας 11 και 8 χρόνων, τα οποία έχει υποβάλλει σε αηδιαστικές πράξεις και ασέλγειες.
Ο δράστης συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης (13/10), μετά την αξιοποίηση πληροφοριών για την αηδιαστική και επικίνδυνη, λόγω του ιατρικού ιστορικού του, δράση, καθώς υπήρχε κίνδυνος για εκδήλωση επίθεσης σε βάρος παιδιών που αντιδρούσαν ή αρνούνταν τις προτάσεις του να τον ακολουθήσουν.
Ο 35άχρονος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, προέρχεται από μια οικογένεια με βεβαρημένο ποινικό παρελθόν. Ο πατέρας του έχει κατηγορηθεί για κλοπές, ο αδερφός του για ναρκωτικά, ενώ η μητέρα του είναι ρακοσυλλέκτρια και ο ίδιος τους τελευταίους μήνες έφυγε από το σπίτι του και έμενε σε παγκάκια της πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.
Στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Στην πλατεία, προσέγγισε τα δύο ανήλικα αγόρια, οικογενειών από την Αλβανία, προβαίνοντας σε ακατονόμαστες πράξεις σε βάρος τους. Τα δύο παιδιά, σύμφωνα με αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση, προσεγγίστηκαν προσεκτικά με τη συμβολή παιδοψυχολόγων, και επιβεβαίωσαν τις σεξουαλικές επιθέσεις από τον κατηγορούμενο. Κύκλοι των οικογενειών των θυμάτων, ανέφεραν ότι τα δύο παιδιά το διάστημα που δέχονταν αυτές τις επιθέσεις, παρουσίασαν μειωμένη σχολική απόδοση, ενώ ένα από αυτά απουσίαζε αρκετές φορές από το σχολείο του.
Ο 35άχρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν και άλλα παιδιά έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από τον κατηγορούμενο.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport