Κακοκαιρία στη Β.Ελλάδα και την Ήπειρο.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Δευτέρας (01/09) και μέχρι την Πέμπτη (04/09) για περαιτέρων επιδείνωση, επιβεβαιώθηκε, με περιοχές όπως η Κοζάνη, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Γιάννινα και το Μεσολόγγι, να έχουν ξημερώσει σε “Φθινοπωρινό” σκηνικό..

Έντονη είναι η βροχόπτωση που σημειώνεται σε ολόκληρη την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη βρέχει από το πρωί (02/09) με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και το θερμόμετρο να δείχνει 26 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας της βροχής αυξημένη ήταν η κίνηση στους δρόμους, ενώ λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα. Σε καραμπόλα 8ΙΧΕ με λεωφορείο του ΟΑΣΘ στην περιοχή της Βούλγαρη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ σημείωθηκαν υλικές ζημιές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στο νομό Ημαθίας έντονη ήταν η βροχόπτωση, από τις πρώτες πρωινές ώρες. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε  κλήσεις για άντληση υδάτων από καταστήματα και υπόγεια διαμερίσματα. Εντονη βροχόπτωση έχει καταγραφεί και στο ερασιτεχνικό βίντο, έπληξε και την  Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

ΚΟΖΑΝΗ
Η κακοκαιρία έπληξε την Βόρειο Ελλάδα και την πόλη της Κοζάνης. Έντονες βροχοπτώσεις και αποκλεισμένοι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, αντιμετώπισαν όσοι βρέθηκαν στην περιοχή από το πρωί. Ο όγκος της βροχής που έπεσε δημιούργησε προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε- μέχρι στιγμής- 37 κλήσεις για παροχή βοηθείας – χρειάστηκε να επέμβει σε 21 περιπτώσεις- για άντληση υδάτων από υπόγεια στην πόλη της Κοζάνης, στη Χαραυγή, στο Δρέπανο και στα Κοίλα.

[youtube=http://youtu.be/YrgUWSqcY8o]

ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Από τα ξημερώματα της Τρίτης (02/09)  καταρρακτώδης η βροχή στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Απο το μεγάλο όγκο νερού, έχουν προκληθεί προβλήματα στην κίνηση, ενώ στην οδό Α.Μακαρίου σημειώθηκε υπερχείλιση υδάτων απο φρεάτια, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η πυροσβεστική υπηρείσα Ιωαννίνων δέχθηκε 39 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών και βουλωμένα φρεάτια.
Παράλληλα η πυροσβεστική προχώρησε και στην κοπή δύο δένδρων το ένα στην 8ης Μεραρχίας και το άλλο στην Ριζάρειο Πολιτεία, ενώ η κυκλοφορία διεκόπη κατά τη διάρκεια της κοπής του δένδρου στην 8ης Μεραρχίας
Τα προβλήματα αυτή τη στιγμή έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο η πυροσβεστική υπηρεσία Ιωαννίνων παραμένει σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα απο το μεσημέρι και μετά.

ΜΕΣΟΛΛΟΓΓΙ
Από τις 04.00 τα ξημερώματα (02/09) ισχυρή νεροποντή έπληξε το  Μεσολόγγι, με αποτέλεσμα δρόμοι να πλημμυρίσουν, ενώ η στάθμη του νερού σε σημεία της πόλης, είχε ξεπεράσει το ύψος των πεζοδρομίων.
Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπου και εκτελούνται έργα, η στάθμη του νερού έχει υπερκαλύψει τα πεζοδρόμια με την κίνηση πεζών και τροχοφόρων να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το ίδιο “σκηνικό” θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες. Πρόσκαιρη θα είναι η ύφεση του καιρού από την Πέμπτη (04/09), ενώ νέα επιδείνωση προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για το Σαββατοκύριακο (06-07/09).