“Καθηλωμένη” η αποστολή της 1ης Ε.Μ.Α.Κ- Αδύνατη η πρόσβαση στο Νεπάλ, λόγω διακοπής των συγκοινωνιών.

Στη βαση της Πυροσβεστικής, στο Ελ. Βενιζέλος παραμένει “καθηλωμένη” η αποστολή της 1ηςΕ.Μ.Α.Κ και του ΕΚΑΒ που επρόκειτο να ταξιδέψουν (27/04) ώστε να συνδράμουν σε αίτημα βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ , μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έχουν πλήξει την περιοχή. Παραμένει άγνωστο πότε θα αναχωρήσουν.

image

Στη βαση της Πυροσβεστικής στο Ελευθεριος Βενιζελος βρισκονται από νωρίς το μεσημέρι (27/04) η αποστολή της 1ης ΕΜΑΚ που θα συνδραμουν στις πληγησες περιοχες απο τον σεισμο στο Νεπαλ.
Η αποστολή είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει (27/04 Ω/20:00), από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με έκτακτη ειδική πτήση της Aegean.
Οι Ελληνικες Αρχές εχουν εξασφαλισει πως η αποστολη θα φτασει εως το Νεο Δελχι της Ινδιας, ωστόσο έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία προς διευθέτηση των διαδικαστικών, ενημερώθηκαν ότι η πρόσβαση προς το Κατμαντου, εχει διακοπεί. Αποτέλεσμα η αποστολή να παραμένει “καθηλωμένη” και μολις επιλυθούν τα προβλήματα για τη μετάβαση στις πληγείσες περιοχές, να πραγματοποιηθει η πτηση.
Από τα Ηνωμένα Έθνη κατόπιν του αιτήματος βοηθείας που υπέβαλλε η κυβέρνηση του Νεπάλ, μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας άμεσα κινητοποιήθηκε η 1η Εθνική Ευρωπαϊκή Μονάδα Έρευνας – Διάσωσης (MUSAR), με 20 Πυροσβέστες της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., δυο διασωστικούς σκύλους και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Ενω ομάδα του ΕΚΑΒ με ιατρό και τέσσερα άτομα παραϊατρικό προσωπικό.
Αν δεν επιλυθούν τα προβλήματα για τη μετάβαση της αποστολής, δεν αποκλειεται η πτήση, να ματαιωθει για αυριο (28/05).

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport