Κέρκυρα: Γερμανοί τουρίστες υπέστειλαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο

Καταδικάστηκαν στο Αυτόφωρο, με ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο Γερμανοί τουρίστες.

Σε μια ακραία προκλητική ενέργεια προχώρησαν δυο νεαροί Γερμανοί τουρίστες στην Κέρκυρα, οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα (29/06) και αφού την έκαναν κουβάρι την έκρυψαν σε μια αυλή κοντά στο ξενοδοχείο που διέμεναν.

image

Το γκρουπ με 18χρονους τελειόφοιτους λυκείου της Βαυαρίας επισκέφτηκε το νησί των Φαιάκων για την αποφοίτησή τους από το Λύκειο και επισκέφτηκε τον ιστορικό χώρο στο παλαιο Φρούριο- έδρα του ιστορικού 10ου Συντάγματος Πεζικού-. Οι δυο νεαροί Γερμανοί, υπέστειλαν από τον ιστό τη γαλανόλευκη, σε μια προκλητική αντίδρασή τους, φωτογραφήθηκαν με τους φίλους τους και αναχώρησαν για το ξενοδοχείο τους, στα Γουβιά. Οι φύλακες του ιστορικού χώρου, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Μέλη του γκρουπ των Γερμανών, υπέδειξαν τους δύο 18άχρονους, ενώ από τα κινητά τους, έδειξαν στους Αστυνομικούς τις φωτογραφίες τις οποίες νωρίτερα είχαν απαθανατίσει, για να τους αναγνωρίσουν.
Άμεσα οι νεαροί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στο δωμάτιο τους και συνελήφθησαν, ενώ υπέδειξαν το σημείο που είχαν εγκαταλείψει τη σημαία, σε αυλή κοντά στο ξενοδοχείο. Υποστήριξαν οτι προέβησαν σε αυτή τη ενέργεια, γιατί “πίστευαν οτι δε θα τοτς εντόπιζαν”.
Την επόμενη ημέρα (30/06) δικάστηκαν στο αυτόφωρο, όπου τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport