Κέντρο Κράτησης τα… Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (έγγραφο)

Στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα λειτουργήσει άμεσα Κέντρο Κράτησης για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, χωρίς να έχει προσδιορισθεί -μέχρι στιγμής- ο αριθμός όσων μεταφερθούν στην εγκατάσταση .

image

Ήταν η απόφαση να λειτουργήσει άμεσα Κέντρο Κράτησης, στα Ναυπηγεία του Σκαραμαγκάγια, με το Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, να συγκαλεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο (19/03).

image

Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο από 20 Μαΐου, του ΓΕΣ-Δ/νση Υποδομών και Προστασίας Περιβάλλοντος, με θέμα τη “διάθεση πιστώσεων και κάλυψη δαπανών προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών” το ποσό των #€30.500 από τον προϋπολογισμό (2016) ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ διατίθεται για την “κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, σύνδεση με τους οικιακούς τύπου container στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά- οικισμός BRAVO”.
Οπως αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου (19/03), στην εγκατασταση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, σχεδόν δύο μήνες εκτελούνται εργασιες στον μεγάλο προβλήτα με πρόσβαση στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου, ώστε να μετατραπεί σε “προσωρινο χωρο” για πρόσφυγες και λαθρομετανάστες.
Οι εργασίες αναμένεται εντός μηνός Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί και ο χώρος να διατεθεί ως Κέντρο Κράτησης.