ΙΛΙΟΝ: " Φτιάξαμε μια αλυσίδα, πιασμένοι χέρι-χέρι για να καταφέρουμε να ανέβουμε , η μητέρα μου γλίστρησε στο νερό. Το νερό είχε φτάσει σχεδόν στο ταβάνι"

Βρέθηκε στο Σούπερ Μάρκετ του Ιλίου με άτομα έξι άτομα, τη στιγμή που η στάθμη νερού ανέβηκε επικίνδυνα και το υπόγειο γκαράζ πλημμύρισε. Σε μιση ώρα βρέθηκε να κινδυνεύει για τη ζωή του, μαζί του, η σύντροφός του και η μητέρα του, η οποία παρασύρθηκε από τα νερά που έμπαιναν με ορμή μέσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης. Η μαρτυρία του Παναγιώτη Κολέλη.

«Είχαμε πάει για ψώνια και όταν ξεκίνησε να βρέχει καταρρακτωδώς, ανησυχήσαμε και είπαμε να κατέβουμε στο πάρκινγκ να πάρουμε το αυτοκίνητο» ξεκινά την περιγραφή των όσων έζησε ο Παναγιώτης Κολέλης.
“Όταν φτάσαμε στον χώρο στάθμευσης το νερό κάλυπτε ήδη τα παπούτσια μας και μέχρι να μπούμε στο αυτοκίνητο το νερό συνέχισε να ανεβαίνει με ταχύτατους ρυθμούς. Το νερό, όμως, συνέχιζε να μπαίνει με μεγάλη ορμή και τα αυτοκίνητα δεν μπορούσαν να ανέβουν την τελευταία ανηφόρα, έτσι αρχίσαμε να φοβόμαστε για τη ζωή μας και η πρώτη σκέψη που κάναμε ήταν να κάτσουμε στο πεζούλι δίπλα από την μπάρα εισόδου-εξόδου περιμένοντας κάποια βοήθεια» αναφέρει .
image

«Μετά από πέντε-έξι λεπτά εγώ, η  μητέρα μου, η κοπέλα μου και τα άλλα τέσσερα άτομα πήραμε τη μεγάλη απόφαση γιατί το νερό μας έφτανε μέχρι τη μέση και φοβόμασταν ότι θα πνιγούμε. Φτιάξαμε μια αλυσίδα, πιασμένοι χέρι-χέρι για να καταφέρουμε να ανέβουμε την ανηφόρα καθώς η δύναμη του νερού ήταν πολύ μεγάλη και ο καθένας μόνος του ήταν αδύνατο να συνεχίσει».
Και ενώ οι πρώτοι έξι έφτασαν στο δρόμο έξω πλέον από το πάρκινγκ «η μητέρα μου γλίστρησε και βρέθηκε μέσα στο νερό ξανά. Έπαθα σοκ. Ευτυχώς ένας από τους επτά βούτηξε ξανά στα νερά και μετά από 25 αγωνιώδη λεπτά κατάφερε να την βγάλει έξω λιπόθυμη αλλά ζωντανή. Το νερό είχε ήδη φτάσει σχεδόν στο ταβάνι του πρώτου ορόφου του πάρκινγκ» θυμάται την εμπειρία που βίωσε.
Είχε περάσει πλέον κατά τους υπολογισμούς του, μια ώρα από τη στιγμή που ξεκίνησε η περιπέτειά του. Η αγωνία τους είχε πλέον μετατραπεί σε φόβο, και οι σκέψεις διαδέχονταν η μια την άλλη.
Όπως ανεγερε ο Παναγιώτης Κολέλης στον πρώτο όροφο υπήρχαν σταθμευμένα συνολικά περίπου δέκα αυτοκίνητα ενώ άλλα 5-6 υπήρχαν στον δεύτερο όροφο, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει τους ιδιοκτητες τους ακόμα κσι αν μέσα υπήρχαν και άλλοι εγκλωβισμένοι.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport