ΘΣΝ: Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές- Άμεση αντίδραση των ΜΑΤ

Σοβαρά επεισόδια στο ύψος του Λευκού πύργου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης σε αντισυγκέντρωση μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια.

Από νωρίς το πρωί εθνικιστικες- πατριώτες οργανώσεις είχαν προγραμματισμένη εκδήλωση ενώ σε αντισυγκέντρωση συγκεντρώθηκαν και άτομα που αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ομάδα του “χωρου” -περίπου 20 άτομα- επιτέθηκε και τραυμάτισαν διερχόμενο άτομο, για το οποίο εκτίμησαν ότι ανήκει στους εθνικιστές.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Αστυνομικών των ΜΑΤ. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με καδρόνια στους Αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και βομβίδες κρότου λάμψης. Τα επεισόδια εκτείνονται στην περιοχή του Λευκού Πύργου και γύρω από το Βασιλικό Θέατρο ενώ σε τρεις προσαγωγές προχώρησαν οι Αστυνομικές δυνάμεις. Η Λεωφόρος Νίκης παραμένει κλειστή για τη κυκλοφορία.

Συγκέντρωση – αντισυγκέντρωση

Περίπου 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης «Ιερός Λόχος» έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση. Στη συγκέντρωση των εθνικιστών, με κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε την πατρίδα μας πίσω!», μετέχουν μέλη των συλλόγων «Πατριωτική Ένωση Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου», «Ανακατάληψη», «Έφεδροι Οπλίτες Πολίτες», «Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης», «Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Ελληνοκρατείν» και «Λαϊκή Κίνησις Πολιτών Θεσσαλονίκης Φίλιππος Β».

Περίπου 50 άτομα του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποιούν απο νωρις αντισυγκέντρωση (19/03-11.30) αρχικά στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από το σημείο της συγκέντρωσης.

________

* Voria.gr