ΘΣΝ: Προκήρυξη ανάληψης σε σπίτια Αστυνομικού και Σωφρονιστικού Υπαλλήλου

Την ευθυνη για εμπρηστικές επιθέσεις, σε σπίτια Αστυνομικου και Σωφρονιστικού Υπαλλήλου, ανέλαβαν ” αναρχικοί για την επαναστατική προοπτική” με κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο διακίνησης ελέυθερων ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Με ένα παραληρηματικό κείμενο, οι συγγραφείς του κειμένου, αναλαμβάνουν την ευθύνη ως “αναρχικοί για την επαναστατική προοπτική”.
“Την Κυριακή 2-11 τοποθετήσαμε εμπρηστικούς μηχανισμούς στα σπίτια ενός μπάτσου στη Τούμπα Θεσσαλονίκης και μιας σωφρονιστικής υπάλλήλου στις Συκιές. Αφήσαμε τους μηχανισμούς στις πυλωτές σε “κενά σημεία” για να μην κινδυνέψει κάποιος περαστικός ή ένοικος”, αναφερει η αναρτηση αναληψης ευθύνης, με “αφιέρωση” των επιθέσεων σε κατάδικους εγκλείστους τρομοκράτες και καταζητούμενο του αντιεξουσιαστικού χώρου, “που περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου με την πρόταση του εισαγγελέα να είναι ήδη επιβαρυντική” αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο υστερόγραφο του κειμένου, εξαπολύουν απειλές κατα οσων εργάζονται σε επίσημες Αρχές και ειδικότερα στην ΕΛΑΣ και το Σωφρονιστικο σύστημα, “..και θυμίζουμε στο προσωπικό της φυλακής πως όπως βρήκαμε την κυρία Ρούντου, μπορούμε να βρούμε οποιονδήποτε συνεχίσει τη σαδιστική αυτή δουλειά και πόσο μάλλον όταν βασανίζουν απομονώνουν επαναστάτες”.
Με αναφορές στους τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Αντώνη Σταμπούλο, και τους κατηγορούμενους αναρχικούς γαι συμμετοχή στη ΣπΦ Π. Γεωργιάδη και Σ. Αντωνίου με αφορμή τις πρόσφατες ποινικές τους εμπλοκές. “Πρόσφατα λοιπόν χορτάσαμε μιντιακή τρομολαγνεία μετά από τις συλλήψεις του Ν. Μαζιώτη αλλά και του Α. Σταμπούλου αλλά και τις εκδικητικές φυλακίσεις τους μακριά από τις «βάσεις» τους, τις διώξεις του Π. Γεωργιάδη και της Σ. Αντωνίου με την κατ’ επίφαση παραβίαση των περιοριστικών τους όρων και τον βασανισμό της συντρόφισσας. Όλοι τους απέδειξαν με το καλύτερο τρόπο πώς στέκεται ένας επαναστάτης στα δύσκολα.”
Σε άλλο σημείο του κειμένου, γίνεται αναφορά στην επίθεση στην ΑΔ Αιτωλίας, κατά την οποία ακολούθησαν συλλήψεις, και μετά τις απολογιες τους, ένας από τους δράστες προφυλακιστηκε- για τον οποίο ζητούν “να αφεθεί ελεύθερος”-, δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με ΠΟ ενώ άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιορισμό.
“Είναι το παράδειγμα των συντρόφων στο Μεσολόγγι που πρέπει να ακολουθήσουμε. Όχι μόνο ξεπέρασαν το φόβο (που στην προκειμένη ήθελε όποιον κρεμάει αναρχικό πανό να ξυλοκοπείται από ασφαλίτες) αλλά τον αντέστρεψαν πολιορκώντας 2 φορές το Α.Τ., ανακαινίζοντας όλα τα μπατσικά. Είναι το παράδειγμα των μικρών και μεγάλων επιθέσεων που σπαν το μούδιασμα που διακατέχει τον α/α χώρο τα τελευταία χρόνια. ”

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport