Θεσσαλονίκη: Πορεία μελών του «Ιερού Λόχου» και επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρίες (video)|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Ένταση και περιορισμένα επεισόδια σε παράλληλες εκδηλώσεις μελών του του «Ιερού Λόχου» και αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

image

Πριν την έναρξη της προγραμματισμένης εκδήλωσης μελων του «Ιερού Λόχου» ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε δύο νεαρούς- 21ώς και 22ετων- και τους χτύπησαν με ξύλα και σιδερολοστούς, μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, καθώς τους θεώρησαν μέλη του «Ιερού Λόχου». Ενώ επίθεση δέχθηκε ένα ακόμα άτομο διερχόμενο από τη Νικολάου Γερμανού με την παρέμβαση της Αστυνομίας με δικυκλιστές της ομάδας Ζ και άνδρες των ΜΑΤ να επιτρεπει στον νεαρο να διαφύγει από το σημείο και να απομακρύνεται.
https://youtu.be/RAf3wazykPk

Δεκαοκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Λευκού Πύργου και έχουν κόψει στα δυο την παραλία τη Θεσσαλονίκης ενώ έντονη είναι η παρουσία των δικυκλιστών. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνολικά και στα δυο μπλόκ συμμετέχουν περίπου 650 άτομα.
Σε εξέλιξη οι παράλληλες πορείες μελών του «Ιερού Λόχου» στην οδό Εγνατία προς το κέντρο. Νωριτερα, περίπου 150 μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέλη της ΚΕΕΡΦΑ και “αλληλέγγυων”, με κράνη, κουκούλες και στα χέρια κοντάρια, είχαν αποκλείσει τον κόμβο μπροστά στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Ενώ η κεφαλη της πορείας των αντιεξουσιαστών βρισκόταν στο ύψος της καμάρας με συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να αναπτύσσουν φραγμό δεχθηκαν επίθεση με πέτρες κι ακολούθησε περιορισμένη χρήση και ρίψη κρότου λάμψης.