“θα μας κυνηγήσουν!.. τίποτε δεν είναι τυχαίο, γι’ αυτό και εμείς ..απλά συνεχίζουμε”|ΑΠΟΨΗ

“..η ΠΟΣΥΦΥ τοποθετήθηκε (..)  χτύπησε καμπανάκια για το τι θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον”, μεταξύ άλλων σχολιάζει ο πρόεδρος των Συνοριακών Φυλάκων, μελών της ΠΟΣΥΦΥ, αναφορικά με τις νόμιμες συνακροάσεις, στην υπόθεση Πανουση, στις οποίες διατυπώνεται η εκφορά  “..το προεδρείο των φρουρών συνοριοφυλάκων, θα το κυνηγήσουμε όπως και να έχει, διότι είναι χρυσαυγίτες όλοι, το κατάλαβες” ;..

image“θα μας κυνηγήσουν”

“66χρονος : ..το προεδρείο των φρουρών συνοριοφυλάκων, θα το κυνηγήσουμε όπως και να έχει, διότι είναι χρυσαυγίτες όλοι, το κατάλαβες ;..”
Αν αυτοί οι διάλογοι, προκύπτουν από ανθρώπους που υπηρετούν το οργανωμένο κυβερνών κόμμα, τότε πολύ απλά …τίποτε δεν είναι τυχαίο. Αν μια αριστερή κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι έναν συνδικαλιστικό φορέα, αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς μπορεί να συμβεί.
Να θυμίσω πως για το συγκεκριμένο διάστημα, η ΠΟΣΥΦΥ τοποθετήθηκε με ευθύτητα απέναντι στο άνοιγμα των συνόρων, απέναντι στο άνοιγμα των προαναχωρησιακών κέντρων και την απελευθέρωση των παράνομα εισερχομένων μεταναστών.
Σήκωσε ανάστημα και μίλησε για την φύλαξη των συνόρων, για την αντιμετώπιση κάθε παράγωγου της παράνομης μετανάστευσης και χτύπησε καμπανάκια για το τι θα επικρατήσει στο άμεσο μέλλον.
Όλα αυτά σαφώς, δεν αποτελούν κεκτημένα ΜΟΝΟ των πολιτικών κομμάτων αλλά είναι και αξίες κάθε ένστολου που υπηρετεί στα σώματα ασφαλείας. Πολύ περισσότερο αυτών που είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή των συνόρων αλλά και της ενδοχώρας που καλούνται να προάγουν την ασφάλεια της κοινωνίας. Αγαθό που δεν μπορεί πλέον να θεωρηθεί δεδομένο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Τέτοιες απειλές όμως δεν είναι δυνατόν να πτοούν έναν φορέα που εκπροσωπεί εργαζομένους και μιλά για την ασφάλεια της κοινωνίας. Για αυτό και εμείς ….απλά συνεχίζουμε”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport