Η σκοπιά για τα “Επίσημα”.. και οι “έκθετες” πεζές περιπολίες

Εκτός και τις εμφανείς Αστυνομικές μονάδες και τις διμοιρίες της ΥΜΕΤ, που έχουν διατεθεί στη φύλαξη της Πρωθυπουργικής κατοικίας, τις τελευταίες ημέρες “ξεπρόβαλε” στο λόφο, ένα “αυθαίρετο”.. κουβούκλιο στατικής σκοπιάς, αποκλειστικής πρόσβασης μόνο για τους Αστυνομικούς της προσωπικής Ασφάλειας και της Υπηρεσίας Επισήμων.

ΣΚΟΠΙΑ.jpg

Με αυτονομία στην ηλεκτροδότηση και αμφιθεατρική προβολή, στη ήσυχη γειτονιά της Κυψέλης, όπου εδρεύει η Πρωθυπουργική κατοικία, με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο λόφο ακριβώς απέναντι, εγκαταστάθηκε -τις τελευταίες ημέρες- το “αυθαίρετο” των Επισημων (όπως αναφέρεται μεταξύ των επιφορτισμένων με τη φύλαξη της Πρωθυπουργικής κατοικίας). Πρόκειται για τη  σταθερή σκοπιά φύλαξης, στην οποία εκτελούν υπηρεσία μόνο οι Αστυνομικοί της προσωπικής Αφάλειας του Πρωθυπουργού.

Στην ασφάλεια του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα, διατίθενται 240 Αστυνομικοί, μεταξύ των οποίων δύο διμοιρίες της ΥΜΕΤ, μία κλούβα και μια δεύτερη, «διαμοιρασμένη» σε τζιπάκια της Αστυνομίας, περιμετρικά της πολυκατοικίας που στεγάζεται το διαμέρισμα στο οποία διαμένει με την οικογένειά του, καθώς και αποσπασμένοι από διαφορετικές υπηρεσίες, που πραγματοποιούν περιπολίες.
Ωστόσο στην σκοπιά, μπορούν να εκτελούν υπηρεσία μόνο η προσωπική Ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της Υπηρεσίας των Επισήμων, ενώ οι Αστυνομικοί όλων των άλλων υπηρεσιών ανά ζεύγη, βρίσκονται σε μόνιμη βάση εκετεθειμένοι,  και χωρίς καμία προφύλαξη, στο δρόμο.
Ενώ στην κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, εντοπίζεται και περίπτωση Αξιωματικού- ο οποίος δείχνει να μη θέλει ή δε μπορεί να καταλάβει-, και προσφεύγει κατά Αστυνομικών των Υπηρεσιών που εκτελούν επικουρικά υπηρεσίες στατικής φύλαξης, με αναφορές, από την αλλαγη της περιπολίας του “λόφου” μέχρι και τις αποστάσεις των σκοπών μεταξύ τους..
ΑΡΜΟΝΙΑΣ_ΚΥΨΕΛΗ
Είχαν προηγηθεί σχετικές εισηγήσεις από τους άνδρες της προσωπικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, καθώς επίσης και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.- παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας- είχε επισημανθεί η “ιδιαιτερότητα” του χώρου, καθώς η πολυκατοικία είναι “εκτεθιμένη” από τον κατάφυτο λόφο, ο οποίος παρουσιάζει υψομετρικές διαμορφώσεις, στη μορφολογία του εδάφους.

Σύμφωνα με το (παρα)λογικό επιχείρημα όπως διατυπώνεται, οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, έχουν στην ευθύνη τους, να παρακολουθούν κάθε κίνηση προκειμένου αποτρεπτικά να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους, της ΥΜΕΤ, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάπτυξη περιμετρικά της οικίας, για “ύποπτες” μετακινήσεις, προς το “φυλασσόμενο στόχο” χωρίς να αιτιολογεί τον “υπηρεσιακό διαχωρισμό” ως προς την πρόσβαση στο στατικό φυλάκιο με δεδομενο ότι όλοι οι Αστυνομικοί έχουν στην ευθύνη τους την Ασφάλεια του Πρωθυπουργού.

..προφανώς και κάποιοι, “αναγνωρίζουν” δύο Αστυνομίες.