Η "ηγετική" Αγγελική και ο .."μαλάκας" της 17Ν, για τη ΣπΦ

Τα χειρόγραφα και οι κωδικοποιημένες “συνομιλίες” με σημειώματα, μεταξύ των κατάδικων “πυρήνων Φυλακής” της ΣπΦ και των “ελέυθερων πυρήνων” της νέας ομάδας που συντηρούσε ο Χριστόδουλος Ξηρός με τη σύμπραξη της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου και του Αλβανού Harie Koka, του “Θεοχάρη,ενοικιαστή” του οικήματος της Αναβύσσου, αποκάλυψαν στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο ρόλους και διαβάθμιση στην ομάδα που είχε προσχεδιάσει την απόδραση απότις Φυλακές Κορυδαλλού σε εφαρμογή του σχεδίου “Γοργοπόταμος”.

Το “ιδεολογικό υπόβαθρο” του “Μανώλη της 17Ν”, του εγωπαθούς τρομοκράτη- όπως αποδίδεται από τα χειρόγραφα σημειώματα τα οποία κατασχέθηκαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ- και αποδίδονται στα κατάδικα μέλη της ΣπΦ, “αξιοποιούσαν” για τις ενέργεις τους, οι τρομοκράτες. Οι πυρήνες Φυλακής, με υβριστικόυς χαρακτηρισμούς, αναφέρονται στο Χριστόδουλο Ξηρό, τον οποιο θεωρούσαν υπέθυνο για τις δύο αποτυχημένες ενέργεις στη ΔΟΥ Κορυδαλλού (24/03 2014) και την αποστολή παγιδευμένου βιβλίου-βόμβα στο Α.Τ. Ιτέας (29/04 2014).

Ήταν δικό του το λάθος στο… “ψήσιμο”, δηλαδή στη λανθασμένη συνδεσμολογία της αποτυχημένης έκρηξης στις δολοφονικές βόμβες, θεωρούσαν οι κατάδικοι τρομοκράτες της ΣπΦ, όπως αναφέρεται στα χειρόγραφα σημειώματα «Είναι βλάκας, χαζός, μια τρύπα στο νερό έκανε πάλι. Θα τον σκίσω» γράφουν σε σημείωμα τους, τα εγκλειστα μέλη της ΣπΦ. Ενώ σε άλλο σημείο τον “απειλούν” στο ενδεχόμενο να επαναλάβει αντίστοιχη..αστοχία.

«Εύχομαι αυτό που κάνω να το ξέρετε ότι είναι δύσκολο να ανέχομαι αυτόν (Χριστόδουλο Ξηρό). Όταν τελειώσει η ιστορία θα του σπάσω το κεφάλι. Κάνω υπομονή να γίνει το σχέδιο. Τα υπομένω όλα για εσάς» αναφέρει η Αγγελική Σπυροπούλου σε ένα τέτοια σημείωμα προς τους “πυρήνες Φυλακής”.

Οι “πυρήνες φυλακής” επιδιώκουν -για άγνωστο, τουλάχιστον δεν έχει δημοσιοποιηθεί, λόγο- να δημιουργήσουν μια αίσθηση υπεροχής και ιδιαίτερης εμπιστοσύνης, στην 22χρονη Αγγελική. «Αυτό που κάνεις εσύ μέσα σε λίγους μήνες, άλλοι, άλλες φορές ήθελαν περισσότερο χρόνο και δεν τα κατάφερναν. Μπορείς μόνη σου να κάνεις τα πάντα. Θα μπορούσαμε να βρούμε δύο παιδιά και τον κανονίσουν τον σκατόψυχο και να τον πέταγαν μέσα σε ένα ρέμα» λαμβάνει μήνυμα από τους εγκλειστους τρομοκράτες.

«Κάνω υπομονή για να είμαι δίπλα του και να συνεργάζομαι. Πόσο θα αντέξω;» διερωτάται η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου, ενώ οι έγκλειστοι “πυρήνες φυλακής” εμμένουν με υβριστικούς και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το Χριστόδουλο Ξηρό στην απάντησή τους «Πρέπει να κάνουμε γρήγορα το σχέδιο γιατί αλλιώς μπορεί να τον πιάσουν τον βλάκα και όταν τον πάνε στην αντιτρομοκρατική να μας δώσει όλους όπως έκανε ο μαλάκας και με την 17Ν. Είχε δίκιο ο Κουφοντίνας» αναφέρουν οι τρομοκράτες της ΣπΦ.
Περισσότερα από 300 κωδικοποιημένα μηνύματα περιλαμβάνονται σε μορφή pdf στα κατασχεμένα ευρήματα του Αντιτρομοκρατικού επιτελείου, κάποια από τα οποία σύμφωνα με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη, βρίσκονται ακόμα υπό διερεύνηση, με αποδέκτες τα άμεσα μέλη της “σύμπραξης”, ενώ περιλαμβάνονται κι εντολές προς εκτέλεση.