Η «γκρι» μαφία της Πάρου και η αδιαφορία της αστυνομίας|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

..” τριάντα -ολόκληρα- Ευρώ(30), που αντιστοιχούν στο ημερομίσθιο ενός υπαλλήλου, εισπράττουν οι “επαγγελματίες” οδηγοί των 26 συνολικά αυτοκινήτων ΤΑΧΙ που δραστηριοποιούνται φέτος το καλοκαίρι στην τουριστική Πάρο, για διαδρομή από το λιμάνι της Παροικιάς μέχρι το γραφικό ψαροχώρι του Αμπελά”..

image

“Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά τριάντα ολόκληρα Ευρώ(30), που φυσικά αντιστοιχούν στο ημερομίσθιο ενός υπαλλήλου, εισπράττουν οι “επαγγελματίες” οδηγοί των 26 συνολικά αυτοκινήτων ΤΑΧΙ που δραστηριοποιούνται φέτος το καλοκαίρι στην τουριστική Πάρο, για να μεταφέρουν τους πελάτες-επισκέπτες από το λιμάνι της Παροικιάς μέχρι το γραφικό ψαροχώρι του Αμπελά, ενώ το κόμιστρο μπορεί και να διπλασιαστεί εάν ο προορισμός είναι ένα με δυο χιλιόμετρα μακρύτερα από το λιμανάκι του χωριού, στο οποίο οι επαγγελματίες του(εστίαση) κρατούν παρά την αύξηση του ΦΠΑ ,τις τιμές των προϊόντων τους στα περσινά επίπεδα.
Και δεν είναι μόνο το υπερβολικό κόμιστρο που απαιτούν οι “ταξιτζήδες” του νησιού, από τους πελάτες τους και για αποστάσεις μικρότερες των 20 χιλιομέτρων, είναι και η άρνηση τους τόσο για τις κοντινές διαδρομές πέριξ της Παροικιάς και της Νάουσας,(βλέπετε σε αυτές δεν μπορούν να τσεκουρώσουν τον πελάτη)όσο και η μη χρησιμοποίηση των ταξιμέτρων(αν διαθέτουν φυσικά),ενώ και η συμπεριφορά τους δεν είναι η ενδεδειγμένη. Άσε που σχεδόν κανένας από τους επαγγελματίες αυτούς που σημειωτέον είναι και οι πρώτοι που έρχονται σε επαφή με τους επισκέπτες του νησιού, έλληνες και ξένους, δεν ομιλεί καμιά ξένη γλώσσα. Όσο για την ενδυματολογική τους προτίμηση δεν είναι άλλη από αυτή της ΠΑΡΑΛΙΑΣ, δηλ. σαγιονάρα και βερμούδα, ενώ η τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας(ΚΟΚ),είναι παντελώς άγνωστη λέξη για αυτούς τους κατά τα άλλα συμπαθείς οδηγούς των 26 ΤΑΧΙ της Πάρου.
Και ενώ αυτοί εισπράττουν για 10-20 χιλιόμετρα διαδρομής(λιμάνι Παροικιας-Αμπελας) 30 ευρώ, αρνούνται τις μικρές διαδρομές, αφού για αυτές το κόμιστρο είναι χαμηλό ,δεν θέτουν σε λειτουργία τα υποχρεωτικά ΤΑΞΙΜΕΤΡΑ που πρέπει να διαθέτουν τα βαμμένα γκρι αυτοκίνητα τους, και συμπεριφέρονται απρεπέστατα ανάλογα με τα κέφια τους, σε πελάτες τους ,η τοπική ΕΛ.ΑΣ και τα ανύπαρκτα ένστολα στελέχη τους απλά ποιούν την ΠΑΠΙΑ σε αυτές τις καραμπινάτες παρανομίες των ταξιτζήδων της Πάρου, με τους οποίους μάλιστα εκ των ένστολων είναι συγγενείς και φίλοι.
Έτσι την αυστηρότητα του ΚΟΚ πληρώνουν και με το παραπάνω μάλιστα όσοι οδηγοί πάσης φύσεως δίτροχων, τα οποία η πλειοψηφία τους είναι ενοικιασμένα, δεν φορούν κράνος ,η κινούνται αντίθετα σε μικρούς και μεγάλους δρόμους του νησιού ,ενώ για τα υποχρεωτικά νυχτερινά αλκοτέστ οι αστυνομικοί φαίνεται να τα αγνοούν εντελώς. Μοναδικό τους μέλημα είναι να την αράζουν κυρίως τις απογευματινές ώρες εκεί δίπλα από την “πιάτσα” των ταξιτζήδων, και να πίνουν αμέριμνοι την φραπεδιά τους, ενώ την ίδια στιγμή ο χώρος στάθμευσης των ΑΜΕΑ είναι κατειλημμένος από ιδιωτικά αυτοκίνητα.
Όσο για την ημέρα είναι παντελώς εξαφανισμένοι με αποτέλεσμα οι πάσης φύσεως οδικές παρανομίες να είναι στο φόρτε τους θέτοντας όμως σε κίνδυνο τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού που είτε κινούνται μα τα δικά τους τροχοφόρα, είτε προσπαθούν να διασχίσουν κάποιο παραλιακό κυρίως δρόμο. Την πρωτιά στην επικίνδυνη οδήγηση στα επαγγελματικά αυτοκίνητα διεκδικούν οι οδηγοί των βαρέων αυτοκινήτων που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά, και προκειμένου να ικανοποιήσουν έγκαιρα την παράδοση του αμμοχάλικου και των τσιμέντων τρέχουν με υψηλές ταχύτητες τόσο στους λιγοστούς κεντρικούς δρόμους όσο και στους παραλιακούς όπως είναι ο ακατάλληλος και στενός δρόμος που οδηγεί στον Αμπελα ,και στον οποίο τα λιγοστά ψαρομάγαζα βρίσκονται σχεδόν πάνω στον μοναδικό πρώην αγροτικό δρόμο, και τα τραπεζάκια τους είναι στημένα στην απέναντι πλευρά, και οι πελάτες είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν.
Και δω η αστυνομική παρουσία είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, όπως ανύπαρκτοι είναι και οι νυχτερινοί έλεγχοι στα μικρά η μεγάλα κέντρα διασκέδασης, που λειτουργούν σε ολόκληρο το νησί είτε με νόμιμη άδεια καφενείου, είτε ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού δεν διαθέτουν την προβλεπόμενη άδεια, ενώ και η πώληση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικα αγόρια και κορίτσια ακόμα και από τα περίπτερα δίνει και παίρνει σε καθημερινή βάση. Και όλες αυτές οι καραμπινάτες παρανομίες κατά πως λένε οι παραβάτες γίνονται για το μεροκάματο ενώ η ζωή και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων που επισκέπτονται τη Πάρο μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Όμως το θέμα είναι γιατί οι αστυνομικές αρχές του νησιού δεν εφαρμόζουν την κειμένη νομοθεσία αλλά κάνουν τα στραβά μάτια, ενώ την αυστηρότητα τους την δείχνουν μόνο στα δίκυκλα, και αυτά μόνο όταν οδηγούνται από ξένους??????????
Όμως για να κρατάμε όσες αποστάσεις και να είμαστε δίκαιοι, παρανομίες υπάρχουν και στην θάλασσα, την δροσιά της οποίας αναζητούν λόγου υψηλών θερμοκρασιών χιλιάδες κολυμβητές(ανάμεσα τους και μικρά παιδιά),αφού ταχύπλοα μέσα αναψυχής κινούνται με μεγάλες ταχύτητες ακόμα και σε απόσταση αναπνοής από λουόμενους, ”νοικιάρικα” τζετ σκι και άλλα μέσα αναψυχής αλωνίζουν μέρα-νύχτα τις παραλίες κυρίως της ΝΑΟΥΣΑΣ, με χειριστές που δεν διαθέτουν κανένα κρατικό έγγραφο ναυτικής ικανότητας, ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί και ιδιωτικά ταχύπλοα σκάφη που είτε τραβάνε για δική τους ευχαρίστηση θαλάσσια μέσα(μπανάνες κ,α) είτε μπαίνουν με τις πάντες ακόμα και μέσα σε αλιευτικά καταφύγια όπου όμως υπάρχουν παραλίες και λουόμενοι.
Και εδώ τον λόγο δεν έχουν οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ αλλά του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, οι οποίοι όμως είναι επιφορτισμένοι μόνο με το έμπα-έβγα των ακτοπλοϊκών πλοίων στο λιμάνι, ενώ επιπλέον κάνουν και τους τροχονόμους έξωθεν του λιμανιού. Και άσε τους υποχρεωτικούς ελέγχους για ότι κινείται εντός της θάλασσας για του ΧΡΟΝΟΥ.
Και με όλα αυτά που συμβαίνουν ο Αι Νικόλας να βάλει και φέτος το χέρι του”.


  • Θανάσης Λαμπρόπουλος – Δημοσιογράφος/ Portcity.gr