Η Ασφάλεια Αττικής αναζητά δύο εμπλεκόμενους σε τραπεζικό σκάνδαλο της Κύπρου

Αναζητούνται από την Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να εκτελεστούν ενταλαματα σύλληψης σε βάρος τους.

image

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, “αναζητούνται δυο ημεδαποί, ηλικίας 55 και 68 ετών, με αποφάσεις του Δικαστηρίου του Αρείου Πάγου οι οποίες εκκρεμούν και με τις οποίες διατάσσεται η σύλληψή τους για τα αδικήματα της συνομωσίας προς καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης και της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές, αξιωματούχους οργανισμών ή εταιρειών.
Οι αποφάσεις διαβιβάστηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής (15/04-16.40) και έκτοτε ενεργούνται επισταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους”.
Ήταν την Παρασκευή (15/04) οταν το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε τελεσίδικα κατά πλειοψηφία (4-1) την έκδοση των δύο ανδρών σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλματων της Κύπρου για δύο από τα τέσσερα αδικήματα που τους αποδίδονται, στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας. Ενω, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε το αίτημα των δύο κατηγορούμενων για διεξαγωγή των ανακρίσεων στην Ελλάδα.
Σημειωνεται ότι δεν υπήρξε η ανάλογη ενημέρωση στην Αστυνομία για να συλληφθούν απευθείας οι δύο κατηγορούμενοι, ενω τα επίσημα έγγραφα για την απόφαση του Αρείου Πάγου έφτασαν στην ΕΛΑΣ… το απόγευμα της Παρασκευής (15/04-16.40), με αποτέλεσμα οι δύο άντρες να αναζητούνται.

Με δήλωση τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν την πρόθεσή τους να παρουσιαστούν στην Εισαγγελία Δικαστικών Συνδρομών οι δυο καταζητούμενοι οι οποίοι ανακοίνωσαν πως αυτοβούλως θα παραστούν στη δίκη της 11ης Μαΐου στην Κύπρο, «σεβόμενοι» την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης παρότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της».