Η Αγγελική, στα "κλειστά επισκεπτήρια" με μέλος της ΣπΦ και τα σκαριφήματα απόδρασης στο σχέδιο "Γοργοπόταμος".

Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, οδήγησε την ΕΛΑΣ, ένα “βήμα” μπροστά από τους τρομοκράτες” πριν το “σχέδιο Γοργοπόταμος” γίνει αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια με δραπέτες και θύματα.

Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν-παραμονές του 2014- στις φυλακές Κορυδαλλού, με μέλη της ΣπΦ και το Χριστόδουλο Ξηρό είχε οδηγήσει σε διαθεσιμότητα 11 Σωφρονιστικούς και τη μετακίνηση της Διευθύντριας των Φυλακών Κορυδαλλού. Στη συνέχεια, η 8ήμερη άδεια του Χριστόδουλου Ξηρού (07/01 2014) προκάλεσε αντιδράσεις με την απόφασή του, σε εθελούσια φυγή.

Αναζητήσεις και έρευνες, σενάρια και εικασίες, για τον Χριστόδουλο Ξηρό, χωρίς κάνεις να είναι σε θέση να προσδιορίσει την παρουσία του δραπέτη τρομοκράτη. Ενώ την ίδια στιγμή στις Φυλακές Κορυδαλλού, παρά τις “καμπάνες” στο προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος για το ρεβεγιόν, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2014, κανείς δεν τολμούσε να τους “αλλάξει” συνήθειες, μέχρι τη στιγμή που η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού αποκαλύπτει το σχέδιο “Γοργοπόταμος” για την απόδραση από τις φυλακές. Ανάμεσα στα άλλα “προνόμια” δέχονταν επισκέψεις από τουλάχιστον 10-15 φίλες τους, που παρουσιάζονταν σαν “αρραβωνιαστικιές”- μεταξύ των οποίων και η 22χρονη Αγγελική- κατείχαν laptop με συνδέσεις Internet ενώ είχαν ελευθερία κινήσεων σχεδόν σε όλους τους χώρους των φυλακών.

image

Από τα ευρήματα στο σπίτι στην Ανάβυσσο, το πλαστό ΔΑΤ, στα στοιχεία ΜΕΛΑΝΗ Ελένη, προσδιόρισε την παρουσία μιας γυναίκας. Οι καταθέσεις των περιοίκων αναφέρουν την παρουσία της γυναίκας κι ενός ακόμα άνδρα. Πρόσωπα γνωστά στις Αρχές σε βάρος των οποίων έχει σχηματισθεί δικογραφία ποινικού χαρακτήρα και αναζητούνται. Το δεύτερο άτομο, αναφέρεται ως ο ενοικιαστής της οικίας στην Ανάβυσσο, ο οποίος εμφάνισε ΔΑΤ στα στοιχεία “Θεοχάρης Χρυσακης” Υπαξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Η νεαρή γυναίκα, φωτογραφία της οποίας έχει χρησιμοποιηθεί στο πλαστό ΔΑΤ, είναι γνωστό πρόσωπο στις Αρχές.

Πρόκειται για την 22χρονη Αγγελική, με καταγωγή από το Αίγιο, φοιτήτρια Κοινωνιολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κόρη μεσίτη, πρώην αντιδημάρχου στο Αίγιο. Μέσω φοιτήτριας με καταγωγή από την Ικαρία, η οποία -τότε- διατηρούσε επαφές με τον Χριστόδουλο Ξηρό, η 22χρονη έρχεται σε επαφή με ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού. Η επαφή τους έρχεται σε μεταγενέστερο χρόνο της σύλληψής του, αλλά ούτε αυτό κινεί τις υποψίες. Όπως διαπιστώθηκε μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, αρχικά αλληλογραφούσε με το μέλος της ΣπΦ, και στη συνέχεια εμφανίστηκε σε επισκεπτήρια να κάνει κλειστό επισκεπτήριο -επιτρέπεται μόνο σε συζύγου- κατά παράβαση του κανόνα μαζί του.
image

Σύμφωνα με τα βιβλία κίνησης και επισκεπτηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού, το καλοκαίρι του 2013 σχεδόν σε όλες τις εξωτερικές επισκέψεις – 4 Ιουνίου, 2, 3, 14, 19 Ιουλίου κ.α- για τους κατάδικους τρομοκράτες της ΣπΦ, υπήρχε σχετική σήμανση ότι «έγιναν στην αίθουσα των συνηγόρων, χωρίς επίβλεψη». Σχεδον ενα μηνα απο την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, δόθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014 “άνωθεν εντολή” να μην υπάρχει επιτήρηση στα επισκεπτήρια για τα κρατούμενα μέλη της ΣπΦ. Ενώ και απο βιντεοληπτικό υλικό υπάρχουν καταγεγραμμένες εικόνες της Αγγελικής από κάμερες των φυλακών Κορυδαλλού, και βρίσκεται στη διάθεση της Αντιτρομοκρατικής, ενώ επισκέπτονταν το ηγετικό στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς.
Όπως ανέφερε ο πατέρας της, “είχε χάσει τα ίχνη της τους δύο τελευταίουςμήνες”, ενώ κατήγγειλε την “εξαφάνιση” της κόρης του, αναγνωρίζοντας τη φωτογραφία από ΔΑΤ που δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ (05/01) . Όπως επίσης αγνοούσε ότι εγκατέλειψε τις σπουδές της, και ακολούθησε τον Χριστόδουλο Ξηρό.

Σύμφωνα με διαρροές της Αντιτρομοκρατικής, ο κατάδικος τρομοκράτης της ΣπΦ, έχει τον έλεγχο στις φυλακές και ηταν αυτος που έπεισε τη νεαρή φοιτήτρια να εγκαταλείψει τις σπουδές της στην Κομοτηνή και να ταξιδέψει στην Αθήνα, να αναλάβει ρόλο στην ομάδα υποστήριξης και να παρέχει καταφύγιο στο Χριστόδουλο Ξηρό.
Καμερες των Φυλακών την είχαν καταγράψει πρόσφατα σε κατόπτευση στην εξωτερική περίμετρο του Κορυδαλλού, χωρίς πάλι να κινήσει υποψίες.

image

Οι εξελίξεις με τις μεταγωγές του Νίκου Μαζιώτη καθώς και 20ακόμα τρομοκρατων και ποινικών στις φυλακές του Δομοκού, προκάλεσε “νευρικότητα” στους κατάδικους εγκλείστους τρομοκράτες της ΣπΦ. Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και η αποκάλυψη του σχεδίου “Γοργοπόταμος”- της αιματηρής απόπειρας απόδρασης από τον Κορυδαλλό, μελων της ΣπΦ, προκάλεσε τα “αντανακλαστικά” του Σωφρονιστικού συστήματος, και οι τρομοκράτες μεταφέρθηκαν στη γυναικεία πτέρυγα.

Όπως διαπιστώθηκε από τα ευρήματα στο σπίτι της Αναβύσσου, είχαν προηγηθεί από την “ομάδα Ξηρού” τουλάχιστον δύο πρόβες πριν την.. αιματηρή απόδραση. Υλικό από τις κάμερες “δείχνει” τις προπαρασκευαστικές ενέργειες των τρομοκρατών για να ανατινάξουν την Α’ πτέρυγα των φυλακών ενώ οι κρατούμενοι ήταν σε προαυλισμο. Σε χειρόγραφες σημειώσεις, του Χριστόδουλου Ξηρού, δίνει σαφείς εντολές προς τους συνεργούς του, να “κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις” εξωτερικών φυλακών η αστυνομικών που ενδεχομένως επιχειρούσαν να ανακόψουν την δράση τους.

image

Αν και εντοπίσθηκε -τις προηγούμενες ημέρες- η στάθμευση οχημάτων περιμετρικά της περίφραξης, δεν εκτιμήθηκε ως σοβαρό περιστατικό, και ούτε οι επιβαίνοντες ούτε τα οχήματα ελέγχθηκαν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport