Ηλεία: Ένα χρόνο από τη δολοφονία του Ανθυπαστυνόμου Βασίλη Μαρτζακλή. Επιχείρησε να συλλάβει Ρομά διαρρήκτη.

Δολοφονήθηκε από Ρομά διαρρήκτη, όταν επιχείρησε να τον συλλάβει κατά την απόπειρα διάρρηξης, σε οικία φιλικού ζευγαριού στην Ανδραβίδα Ηλείας.

image

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του 35άχρονου Ανθυπαστυνόμου Βασίλη Μαρτζακλή (11/05 2014) της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πατέρα δυο ανήλικων παιδιών, από σεσημασμένο Ρομά διαρρήκτη.
Ο 35χρονος Αστυνομικός, εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε με φιλικό ζευγάρι, όταν ο συνομήλικος φίλος του, αντιλήφθηκε (10/05- 23.25) την παρουσία Ρομά διαρρήκτη να επιχειρεί να εισέλθει στο σπίτι του, στην οδό Παναγιώτη Παύλου στην Ανδραβίδα Ηλείας. Ο 35άχρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, συνεπλάκη με τον Ρομά- δράστη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που επακολούθησε, ο δράστης μαχαίρωσε αρχικά τον 35χρονο ιδιοκτήτη της οικίας, στην αριστερή πλευρά του θώρακα, τραυματίζοντας τον ελαφρά. Ο 35άχρονος Αστυνομικός, επιχείρησε να προστατέψει τον φίλο του, όταν δέχθηκε δυο θανατηφόρα πλήγματα, στην προσπάθειά του, να συλλάβει τον 30άχρονο Ρομά, στην πρόθεση του δράστη να διαφύγει της σύλληψης, στην αριστερή ωμοπλάτη.
Ο 30χρονος Ρομά, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, σε καταυλισμό των Ρομα στην περιοχή, και κατά την εξέτασή του, ομολόγησε την πράξη του. Όπως προέκυψε κατα την εξακρίβωση στοιχείων του 30άχρονου Ρομά, ήταν σεσημασμένος, ενώ εχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Αρχές και είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων.
Σε επίσημες ανακοινώσεις, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ασφαλείας Ταξιάρχος Νίκος Ιωάννιδης (Βίντεο)ανέφερε ότι «Ο δράστης, αμέσως μετά την ανθρωποκτονία έσπευσε να εξαφανισθεί. Στην Αστυνομική επιχείρηση αναζήτησης του δράστη, συμμετείχαν το σύνολο των διαθέσιμων τοπικών αστυνομικών δυνάμεων καθώς και εξειδικευμένες Κεντρικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Από πειστήρια που συλλέχθηκαν –τα ματωμένα ρούχα που φορούσε -, σε συνδυασμό με στοιχεία που προέκυψαν κατά την εξέτασή του, διακριβώθηκε η ταυτότητα του 30άχρονου Ρομά, δράστης της ανθρωποκτονίας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, παράνομη οπλοκατοχή και απόπειρα διάρρηξης».

«Η Ελληνική Αστυνομία θρηνεί τον θάνατο ενός ακόμη αστυνομικού, του 35χρονου Αρχιφύλακα Βασιλείου Μαρτζάκλη, πατέρα δύο παιδιών, που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας, εκτός υπηρεσίας, αλλά εν ώρα καθήκοντος προς την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport