Ε.Α.Υ ΘΣΝ: Καταγγελλουν τροπολογία, που αποκλείει ενστόλους από τις μεταγραφές ΑΕΙ- ΤΕΙ

Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων βάσει της οποίας αποκλείει τους Αστυνομικούς από τις μετεγγραφές φοιτητών σε Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.  της χώρας, καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Προς: Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κοιν.: 1) Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη ΚΙΚΙΛΙΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2) Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων- κ. Ανδρέα ΛΟΒΕΡΔΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3) Βουλευτές Ν. Θεσσαλονίκης
4) Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- κ. Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Θέμα: «Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αποκλείει τους Αστυνομικούς από τις μετεγγραφές φοιτητών σε Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι.»
Μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση έχει προκαλέσει στους συναδέλφους-φοιτητές που φέτος αιτήθηκαν μεταγραφή σε κάποιο από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας, η εκπρόθεσμη τροπολογία που αιφνιδιαστικά εισήχθη στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων», βάσει της οποίας καταργούνται οι μετεγγραφές φοιτητών που είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

  Συγκεκριμένα, καταργούνται οι διατάξεις περί μεταφοράς θέσεων εισαγωγής σε Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι., για φοιτητές οι οποίοι είναι έμμισθοι δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, υπάλληλοι του Δημοσίου, μόνιμα υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, υπάλληλοι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή αιρετά όργανα των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, που σύμφωνα με τον Νόμο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, δικαιούνταν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους σε αντίστοιχη, κατά τις κείμενες διατάξεις, Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου που εδρεύει στην πόλη όπου υπηρετούν ή παρέχουν τις υπηρεσίες τους ή έχουν εκλεγεί ή σε πλησιέστερο σε αυτήν ΑΕΙ.
  Η αδικία είναι κατάφωρη και θα καταδικάσει πολλούς συναδέλφους μας στην αποχή από τη φοίτησή τους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ που εισήχθησαν, αφού η χιλιομετρική απόσταση σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές τους υποχρεώσεις δε θα τους επιτρέψει να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της Σχολής τους.
  Απορίας άξιο είναι δε, ότι ακριβώς πριν από έναν χρόνο είχαν έρθει και πάλι στο προσκήνιο τα εκπαιδευτικά θέματα των Αστυνομικών, με τον τότε αποκλεισμό τους από τις κατατακτήριες εξετάσεις τις Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι οφθαλμοφανές ότι το θέμα λύθηκε προσωρινά, κι αυτό γιατί κάποιοι δε επιθυμούν καταρτισμένους Αστυνομικούς.
  Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κι εκ μέρους του Αρχηγείου μας δε επιδεικνύεται πλέον κάποια ευελιξία και διάθεση επίλυσης του θέματος μέσω αποσπάσεων, για όσο χρόνο διαρκεί η φοίτηση. Αυτό αποδεικνύεται από τον πολύ μικρό αριθμό ικανοποίησης αιτημάτων των συναδέλφων μας να μετακινηθούν προσωρινά στην πόλη που εδρεύει η Σχολή τους.
  Παραθέτουμε την επίμαχη καταργούμενη διάταξη και παρακαλούμε για τις δέουσες ενέργειες της Ομοσπονδίας μας, αλλά και τη συνδρομή των Βουλευτών του Νομού μας, ώστε να αποσυρθεί αυτή η διάταξη που αφορά όλους μας και υποβαθμίζει την υπόσταση του Έλληνα Αστυνομικού.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.