ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: Καταθέτει μήνυση κατά της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Σταύρου.

Στην Εισαγγελία Αθηνών, παρουσιάστηκε -ξανά- ο πρώην επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά Βουλευτών και της ιστοσελιδας του  κόμματος της Χρυσής Αυγής. Σε δήλωσή του, κατά την είσοδό του στο κτήριο 16 της Ευελπίδων, ο Ηλίας Σταύρου, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε αυτοβούλως (11/09- 10.00) ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥπροκειμένου να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του προφυλακισμένου ΓΓ της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο και στον επίσης προφυλακισμένο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασσιδιάρη καθώς και κατά των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Σταύρου, αυτοβούλως είχε καταθέσει στις Δικαστικές Λειτουργούς- Ιωάννα Κλάμα, και Μαρία Δημητρολοπούλου, οι οποίες χειρίστηκαν την υποθεση της Χρυσής Αυγής-, και φέρεται να είχε καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ υποστηριξε ότι δεχόταν απειλές από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το κόμμα. «Επιμένω στις καταγγελίες μου και ευθυγραμμίζομαι με τα πορίσματα της Δικαιοσύνης. Δεχόμουν απειλές μέχρι την κατάθεσή μου, κυρίως έμμεσες. Όχι τώρα πια. Εγώ όμως δεν βιντεοσκοπούσα, όπως κάποιοι άλλοι έκαναν, χρησιμοποιώντας μαφιόζικες μεθόδους. Η Χρυσή Αυγή είναι συστημικό κόμμα. Πήγαιναν στα εστιατόρια και ξόδευαν εκατοντάδες ευρώ..».

Σύμφωνα με τη μήνυση του (11/09), έπειτα από την κατάθεση του στις Ανακρίτριες, είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενα στα οποία όπως αναφέρει στο δικόγραφο ο Η.Σταύρου, «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος». Για άλλη μια φορά, υποστήριξε ότι κατέθεσε την πλήρη αλήθεια στις Ανακρίτριες και πρόσθεσε πως η ηγεσία και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, «είναι εντελώς ανίκανοι να αποδομήσουν όσα έχω καταγγείλει».

Υπενθυμίζεται ότι η Ανακριτική διαδικασία για την διερεύνηση της υπόθεσης, της Χρυσής Αυγής, έχει ολοκληρωθεί, και εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται το Εισαγγελικό πόρισμα του Ισίδωρου Ντογιάκου προς το αρμόδιο Συμβούλιο, το οποίο θα εκδόσει και το παραπεμπτικό Βούλευμα για τον προσδιορισμό δικασίμου για την υπόθεση, ημερομηνία η οποία χρονικά τοποθετείται στο τέλος του έτους.

Ο Ηλίας Σταύρου, είχε “εμφανιστεί” με συνέντευξή του στον Τύπο, και στη συνέχεια είχε μεταβεί αυτοβούλως και είχε καταθέσει όσα υποστηρίζει ότι γνώριζε τα 9χρόνια που είχε δραστηριποιηθεί με τη Χρυσή Αυγή. Όπως ειχς αναφέρει σε προγηούμενη κατάθεσή του, ήταν  μέλος από το 2005 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.  Μετείχε ως υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές Μάιου και Ιουνίου του 2012 με τον συνδιασμό της Χρυσής Αυγής, και στη συνέχεια διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης- έχει σπουδές Νομικής- εκλεγμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέχρι την αποχώρησή του, για λόγους τους οποίους ο ίδιος ωστόσο δεν έχει αναφερθεί..