“Ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του”.. ο Σταύρος Σταυρόπουλος

Συζητήθηκε στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής, προκάλεσε ντόμινο πολίτικων εξελίξεων και συσπείρωσε τα πολιτικά κόμματα, ο άλλοτε προϊστάμενος των Εσωτερικών Υποθέσεων, Σταύρος Σταυρόπουλος

Ο Ανώτατος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, είχε προηγηθεί πρόταση του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα, για την αντικατάσταση του, παρά τις επισημάνσεις του προκατόχου του Γιάννη Πανούση. Με απόφαση  του Συμβουλίου Κρίσεων, ο Σταύρος Σταυρόπουλος, “κόπηκε “ καθώς κρίθηκε “ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του”.. Σχετική διατύπωση ακολουθεί ΟΛΟΥΣ τους εν αποστρατεία Αξιωματικούς της ΕΛΑΣ όταν “κλείνει” η υπηρεσιακή τους σταδιοδρομία, αλλά έχει ενδιαφέρον το παρασκήνιο..

Είναι ο Αξιωματικός, που αποπέμφθηκε από τη θέση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Νίκου Τόσκα ο οποίος είχε κρίνει ως «αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό» τον αξιωματικό για τον οποίο αρχηγοί της Greek Mafia είχαν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του, και την κυβέρνηση να μην έχει κρίνει καν σκόπιμο να επικαλεστεί, έστω προσχηματικά, έναν λόγο για την αποπομπή του.. Τον υποβαθμίζει σε «2ο» στην υπηρεσία και τον μετακινεί ως.. 5ο υποδιοικητή Ασφάλειας Αττικής χωρίς να προβλέπεται στο οργανόγραμμα ούτε γραφείο για την εγκατάστασή του. Επίμονος, μεθοδικός με φανατικούς “πολέμιους” και “ένθερμους” υποστηρικτές ο Ηπειρωτική Αξιωματικός, επι πολλά χρόνια διετέλεσε επικεφαλής του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., και στη συνέχεια προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής. Ως επικεφαλής στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΛ.ΑΣ. η υπηρεσία του, διαβίβασε στον εισαγγελέα περισσότερες από 300 ύποπτες υποθέσεις με επίορκους υπαλλήλους.
Σε απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – νωρίτερα- είχε αναφερθεί σε «πρώτη φορά δεν έχουν δοθεί κατευθύνσεις κομματικές, οι μόνες κατευθύνσεις αφορούν την ουσιαστική αντικειμενικότητα και αμεροληψία».
Ενώ σε tweet του ο Πρωθυπουργός, για τις κρίσεις των Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας ανέφερε, “Δεν επελέγησαν με ιδεολογικά κριτήρια, αλλά επειδή είναι ικανοί, έντιμοι και αδιάφθοροι αξιωματικοί”..

NantiaReport.gr ..κάτι ήθελε να πει (?)..