ΕΣΗΕΑ: Εκδήλωση για τα 100 χρόνια, με αποδοκιμασίες, και εντάσεις.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ένωσης Συντακτών, πραγματοποιήθηκε (14/12) στα γραφεία της παρουσία του Πρωθυπουργού και εκπροσώπων της Κυβέρνησης. Μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων- μεταξύ των οποίων και συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων- επέλεξαν αυτή τη μέρα για να διαμαρτυρηθούν, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, και με υβριστικούς χαρακτηρισμόυς, απευθύνθηκαν σε συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν ενασχόληση με την πολιτική και πολιτικά πρόσωπα που παρέστησαν στην εκδήλωση.
Στο σημείο έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

image

Στην εκδηλωδη παρέστη ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη παρουσία του οποίου, οι συγκεντρωμένοι δημοσιογράφοι αριστερών παρατάξεων και απολυμένοι και της πρώην ΕΡΤ, επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοδεία του Πρωθυπουργού, φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα. Η Αστυνομική Δύναμη που είχε διατεθεί ως μέτρα στο σημείο, πραγματοποίησε φραγμο προκειμένου να μπορέσει ο Πρωθυπουργός να εισέλθει στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ. Η ομάδα των δημοσιογράφων δόθηκε εντολή να απομακρυνθεί από το σημείο, και απωθήθηκε στο πεζοδρομιο της Βουκουρεστίου.

Στην ένταση που δημιουργήθηκε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου και ο πρώην πρόεδρος Νίκος Κιάος παρόντες στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ, ζήτησαν να αποχωρήσουν οι Αστυνομικοί, από την είσοδο του κτιρίου, παραμένοντας ωστόσο περιμερτικά.

Η μικρή ομάδα των διαμαρτυρόμενων δημοσιογράφων, επανήλθαν με την αποχώρηση της Αστυνομίας, μπροστά στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ και συνέχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα.
Τις έντονες αποδοκιμασίες και ύβρεις των διαμαρτυρόμενων δημοσιογράφων, ήταν η εκπρόσωπος Τύπου και πολιτική προϊσταμένη της ΝΕΡΙΤ, Σοφία Βούλτεψη, ο πρώην υπουργός Τύπου της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστος Πρωτόπαπας, η πρώην υπουργός, Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά image και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος στις έντονες αποδοκιμασίες που δέχθηκε από τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές, τους αποδοκίμασε επίσης.

Στην εκδήλωση είχε κληθεί και δηλώσει οτι θα παραβρεθεί ο ΠτΔ, Κάρολος Παπούλιας, ωστόσο εμπύρετη ίωση, δεν του επέτρεψε να παραστεί στην εκδήλωση, με το γραφείο της Προεδρίας όπως έγινε γνωστό να έχει ενημερώσει προ τριημέρου για την απρόοπτη εξέλιξη.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport