Ερατεινή Φωκίδας: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν αδέρφια κυνηγοί που πυροβόλησαν κυνηγούς..

Με αφορμή την καταπάτηση οικοπεδικής έκτασης σε καρτέρι κυνηγιού, ένας κυνηγός μεταφέρεθηκε τραυματίας και δύο αδέλφια συνελήφθησαν, όταν ο καβγάς εξελίχθηκε σε ένοπλο επεισόδιο.

Τα δυο αδέλφια από την περιοχή της Ερατεινής -39 και 37 ετών- είχαν βγει για κυνήγι αγριογούρουνου (30/9), σε ορεινή περιοχή μεταξύ της Ερατεινής και του Λιδορικίου Φωκίδας. Η περιοχή που είχαν στήσει καρτέρι ωστόσο, ήταν κοντά σε αγροτεμάχιο ιδιοκτησίας δύο αδελφών- ηλικίας 56 και 58 ετών- επίσης κυνηγών, οι οποίοι τους ζήτησαν να μην κυνηγούν στην περιοχή τους. Η παρατήρηση εξελίχθηκε σε καβγά, με τον μεγαλύτερο από τους δύο ιδιοκτήτες του αγροτεμαχίου να πυροβολεί με το κυνηγετικό του όπλο  κατά των δύο “γουρουνάδων” που θεωρούσε ότι είχαν καταπατήσει την περιοχή τους.

Τα σκάγια τραυμάτισαν τον 39άχρονο στα πόδια, με τους δύο ιδιοκτήτες του αγροτεμαχίου να εγκαταλείπουν με το όχημά τους το σημείο και τον τραυματία. Ο 37άχρονος μετέφερε τον αδελφό του, στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Σε βάρος των δύο αδλεφών που προκάλεσαν το ενοπλο επεισόδιο, εκδόθηκαν εντάλαματα σύλληψης από τον Ανακριτή Άμφισσας. Αστυνομικοί έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν (30/10) και συνέλαβαν τον 56άχρονο και τον 58άχρονο αδελφό του, και μετά τις απολογίες τους, με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του 39άχρονου, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport