Επεισόδιο Ζωής Κωνσταντοπούλου με Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, έξω από τη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πορεία γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ήταν προγραμματισμένη, με πρόθεση να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο φραγμός στα “λουλουδάδικα” ανέκοψε την πορεία με την πρόεδρο της Βουλής να προκαλεί -άλλη μια φορά- με τη συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της, απευθυνόμενη στον ένστολο Αξιωματικό επικεφαλής μέτρων.

image

Όπως είχε εκπονηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, κλούβες είχαν αναπτυχθεί επί της Βασ. Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, ώστε να ανακόψουν την πορεία γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, να φθάσουν έως το Μέγαρο Μαξίμου.
Η εμφάνιση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε -για άλλη μια φορά- με της αντίδραση και τον τόνο που απευθύνθηκε στον ένστολο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ, Αστυνομικό Υποδιευθυντή, επικεφαλής μέτρων της ΕΛΑΣ, της Υποδιεύθυνσης Αθηνών, που είχε την ευθύνη των μέτρων για την πορεία (ΒΙΝΤΕΟ).
Αρχικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώπιον του Αξιωματικού με επιδεικτική συμπεριφορά, ζήτησε από τον Αξιωματικό να της κοινοποιήσει την Υπηρεσία της ΕΛΑΣ στην ποια υπηρετει, και στη συνέχεια με “ύφος”, ζήτησε .. “εξηγήσεις” για το λόγο που δεν επετράπη “σε πολίτες” -όπως προσδιόρισε τους διαδηλωτές- να διέλθουν από το σημείο, και να καταλήξουν στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Από ποιον έχετε εντολή;», με επιτακτικό ύφος συνέχιζε να απευθύνεται στον ένστολο Αξιωματικό η πρόεδρος της Βουλής, ενώ συνέχιζε να επιμένει, “η Αστυνομία δεν έχει δικαίωμα να κλείνει την πρόσβαση στη Βουλή”.

— Σχόλιο του nantiareport:
Πρώτη φορά..
– βρέθηκε στο δρόμο η πρόεδρος της Βουλής;
– είδε πορεία και ενημερώθηκε για μέτρα της ΕΛΑΣ στο ύψος της Βουλής;
– ενημερώθηκε ότι δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στα κυβερνητικά κτήρια κατά τη διαρκεί πορείας;
– ή “ξέχασε” τα πρόσφατα γεγονότα με βανδαλισμούς και καταστροφές κατά τη διάρκεια πορείας από διαδηλωτές;
“Έκαστος εφ’ ω ετάχθη”, εκτός και αν, “κατετάγη” .. Στρατηγός Ζωίτσα!!

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport