Επίθεση με μολώτοφ σε Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ζητούν παραίτηση Τόσκα

«O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος», καταγγέλει η Φ.Γεννηματά μετά τη νέα επίθεση με μολώτοφ του ΠΑΣΟΚ ενώ

image

Η (νεα) επίθεση με τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες μολώτοφ, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που όπως επισημαίνεται, «παρά τις προειδοποιήσεις και τις καταγγελίες μας και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τα γραφεία μένουν χωρίς αστυνομική προστασία”.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο βουλευτής του κόμματος Γ.Αρβανιτίδης, τη στιγμή της καταδρομικής επίθεσης έμπαινε στα γραφεία.
Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, «η μολότοφ χτύπησε το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Αρβανιτίδη, χωρίς ευτυχώς άλλες συνέπειες».
Στην οργισμένη ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: «O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προφανώς παντελώς ανίκανος και επικίνδυνος και αν έχει το ελάχιστο φιλότιμο οφείλει να παραιτηθεί. Εάν δεν τον πράξει και ο Πρωθυπουργός τον διατηρήσει στην θέση του, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, καταγγέλει,
«Μόλις βγήκα από το αυτοκίνητο και ανέβηκα στο πεζοδρόμιο, άκουσα να μου φωνάζουν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ μέσα από τα γραφεία να πέσω κάτω», διηγήθηκε ο κ. Αρβανιτίδης, μιλώντας στο Mega. «Δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Ευτυχώς ακολούθησα τις οδηγίες τους και έπεσα στο πεζοδρόμιο γιατί ξεκίνησε μία ”βροχή” από βόμβες μολότοφ, με τους αγνώστους να ρίχνουν 4-5 ταυτόχρονα.
Ευτυχώς ήμουν πεσμένος γιατί μία από αυτές έπεσε στην πλάτη μου και δεν ”έσκασε”. Αν έπεφτε κάτω, θα έπιανα φωτιά, ενώ την ίδια στιγμή άλλες τρεις ”έσκασαν” στον τοίχο πλάι μου», πρόσθεσε ο βουλευτής, σημειώνοντας ότι στάθηκε τυχερός καθώς γλίτωσε με έναν μεγάλο μώλωπα στην πλάτη και αμυχές στα χέρια του από τα σπασμένα γυαλιά.
«Το θέμα δεν είναι τι θα συνέβαινε σε εμένα. Κινδυνεύουν άνθρωποι, στις 8.30 το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, έξω από ένα κόμμα. Υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στο πεζοδρόμιο, διερχόμενοι, οι υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ.
Είναι η 10η επίθεση από τότε που ο κ. Τόσκας ανέλαβε υπουργός. Εχει ενημερωθεί ο ίδιος, αλλά και ο πρωθυπουργός από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη συνάντησή τους. Οταν ο υπουργός δεν μπορεί να κάνει το αυτονόητο, να προστατεύσει τη δημοκρατία, ποιος ο ρόλος του; Αν δεν τον εγκαλέσει ο κ. Τσίπρας, υπάρχει ζήτημα και για τον πρωθυπουργό», σημειώνει ο βουλευτής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

«Ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται.
Ο κ. Τόσκας:
Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου
Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις δικές μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των γραφείων. Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις.
Γ. Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό οτι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο».