Εξάρχεια: Επίθεση με μολωτοφ σε τρολεϊ

Καταδρομική επίθεση με μολωτοφ κατά τρόλεϊ στα Εξάρχεια, πραγματοποίησαν πέντε κουκουλοφόροι οι οποίοι εισέβαλαν σε τρόλεϊ, σε δρομολόγιο στα Εξάρχεια.

molotof.jpgΗ καταδρομική επίθεση καταγράφηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα (22/01), όταν ομάδα πέντε ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, προσέγγισαν στην αφετηρία των τρόλεϊ στη συμβολή των οδών Βασ. Ηρακλείου και Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια,  και εισέβαλαν σε τρόλεϊ σταθμευμένο στην αφετηρία. Οι δράστες, σύμφωνα με τη καταγγελία του  57άχρονου οδηγού τον υποχρέωσαν μαζί κι έναν επιβάτη να αποβιβαστουν από το τρόλεϊ. Στη συνέχεια απέρριψαν μία βόμβα μολωτοφ στο εσωτερικό και τέσσερις εξωτερικά του οχήματος. Από την φωτιά που προκλήθηκε καταστράφηκαν τρία καθίσματα στο εσωτερικό του τρόλεϊ ενώ έχει υποστεί υλικές ζημιές κι εξωτερικά.
Ο οδηγός με πυροσβεστήρα περιόρισε την έκταση της φωτιάς που εκδηλώθηκε ενώ οι δράστες διέφυγαν προς τημάς περιοχή των Εξαρχείων. Οι Αστυνομικοί που μετεβησαν στο σημείο της επίθεσης, περιορίστηκαν στο να περισυλλέξουν υπολείμματα των μολωτοφ.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport