Εξάρχεια: Ένοπλοι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης

Πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και ανήρτησαν βιντεοληπτικό υλικό, σε διαδικτυακό ιστότοπο διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιδεικνύοντας όπλα που έφεραν στην κατοχή τους

ΕΞΑΡΧΕΙΑ_ΕΝΟΠΛΗ ΠΟΡΕΙΑ_ΑΚ_ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

Σε βίντεο το οποίο είχε υποστεί επεξεργασία (μονταζ) αναρτήθηκε σε διαδικτυακό ιστότοπο ελεύθερης διακίνησης ιδεών του αντιεξουσιαστικού χώρου, και υπογράφουν “Αναρχικοί-Κομμουνιστές”. Στο βιντεοληπτικό υλικό, καταγράφεται πορεία (11/03) στα Εξάρχεια με οπλισμένους αντιεξουσιαστές, ενώ τα πλάνα έχουν υποστεί επεξεργασία ώστε να μην είναι εμφανή τα πρόσωπα των κουκουλοφόρων αλλά να διακρίνονται τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους, τα οποίοι επιδεικτικά κραδαίνουν.

 

Με κείμενο ανάληψης ευθύνης, οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται σε “ανοικτό πόλεμο με τη μαφία διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στα Εξάρχεια”. Όπως υποστηρίζουν, είχε προηγηθεί (27/02) επεισόδιο όταν τρεις αντιεξουσιαστές από το κατειλημμένο κτήριο Κ ΒΟΞ* στην πλατεία Εξαρχείων, δέχθηκαν επίθεση “με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα από μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής”.

 

ΕΞΑΡΧΕΙΑ_ΕΝΟΠΛΗ ΠΟΡΕΙΑ_ΑΚ_ΑΝΑΡΧΙΚΟΙΌπως οι αντιεξουσιαστές παραθέτουν στο κείμενο που υπογράφουν, «Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ 28 Φλεβάρη και 5 Μάρτη, από το γεγονός δηλαδή ότι η μαφία την αμέσως επόμενη μέρα από την πρόσκαιρη εκδίωξη της, είχε επανακάμψει δριμύτερη κι ενισχυμένη με ακόμα περισσότερους ενόπλους, που προκλητικά περιδιάβαιναν τους δρόμους γύρω από το Κ ΒΟΞ, κρίθηκε απαραίτητο, η περιφρούρηση της διαδήλωσης να διαθέτει εξοπλισμό ικανό, ώστε να απαντήσει με ανάλογα μέσα με αυτά που διέθετε ο εχθρός. Άλλωστε, ο σκοπός της διαδήλωσης πέρα από την αντιπληροφόρηση και την προπαγάνδα ήταν, όπως διατράνωνε το πανώ, η μαζική λαϊκή αυτοάμυνα..

 

Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση, σήμαινε την εκδίωξη ή την σύγκρουση με όποιες ομάδες ναρκεμπόρων θα τύγχανε να διασταυρωθεί η διαδήλωση. Απέναντι σε αδίστακτους φονιάδες που δεν διστάζουν να τραβήξουν όπλο για πλάκα θα αποτελούσε ανευθυνότητα προς τους μετέχοντες της διαδήλωσης, να υστερούσε τεχνικά η περιφρούρηση απέναντί τους».