ΕΝ.ΑΣ.Υ.Α: “Θα σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια του Δημάρχου για μια πόλη πόλο έλξης και όχι αποκρουστικό υποβαθμισμένο τόπο».

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, με το Δήμαρχο Αθηναίων. Μεταξύ άλλων τέθηκαν η διαχείρηση των μεταναστευτικών ροών, στις περιοχές του Δήμου Αθηναίων, ζητήματα συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας, με το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ .

ΕΝ.ΑΣ.Υ.Α_Καμίνης
Συνάντηση σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, με ταύτιση απόψεων, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, προέκυψε μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε αντιπροσωπεια της με το Δήμαρχο Αθηνάιων Γιωργο Καμίνη, και μέλη του ΔΣ Αθηναίων.
Όπως σημειώνεται στη συνδικαλιστική ανακοίνωση: «Ιδιαιτέρα τέθηκαν ζητήματα και διαπιστώθηκε συναντίληψη για θέματα που αφορούν την Δημοτική Αστυνομία που πρόσφατα επαναλειτούργησε και για την ανάγκη εύρυθμης και σωστής συνεργασίας με το Αστυνομικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρχει συνλειτουργία και κοινές δράσεις.Συζητήθηκε εκτενέστερα η ανάγκη κοινής πολιτικής και συνεργασίας με τις Υπηρεσίες Τροχαίας, ενώ υπήρξε η διαβεβαίωση και διάθεση του Δήμου για ενίσχυση της παραπάνω Υπηρεσίας σε ειδική υλικοτεχνική υποδομή. Ανταλλάχθηκαν απόψεις γύρω από τις συναθροίσεις και πορείες πολιτών στο κέντρο της πόλης, οι οποίες πραγματοποιούνται χωρίς να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας επιβαρύνοντας έτσι την οικονομική ζωή του κέντρου της πόλης αλλά παράλληλα και την ήδη επιβαρυμένη υπηρεσιακή καθημερινότητα του Αστυνομικού. Σε αυτό το σημείο και με τη νομική ιδιότητα του πρώην Συνήγορου του πολίτη, ο κ. Δήμαρχος υποστήριξε τα πάγια αιτήματα μας για εργασιακές συνθήκες υγιεινής χωρίς επικινδυνότητα και χωρίς υπερεργασία.

Δόθηκε μεγάλη έμφαση στο επίκαιρο προσφυγικό πρόβλημα και την ανάγκη να επιμεριστεί το βάρος του σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας, αλλά και σε όλα τα μέρη της Χώρας, από τη στιγμή που κρίνεται ως εθνικό και κατ’ επέκταση διεθνές πρόβλημα. Θέσαμε στον κ. Δήμαρχο την άποψη μας ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως Αστυνομικό πρόβλημα και δεν θα βρεθούν οι απαραίτητες  λύσεις αν παραμένει έτσι. Από την μεριά μας προτείναμε  και εξετάσαμε κοινές δράσεις στο άμεσο μέλλον και ενόψει εορτών με τις Δημοτικές δομές ώστε να συμβάλλουμε από την μεριά μας στην ανακούφιση ιδιαίτερα των παιδιών που βιώνουν τις συνέπειες της προσφυγιάς και του πόνου σε μια τόσο τρυφερή περίοδο της ζωής τους. Η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Ένωση μας για κοινή δράση με τον Δήμο Αθηναίων είναι χρήσιμη ιδιαίτερα στη παρούσα φάση όπου οφείλουμε όλοι μας να αναδείξουμε τον ανθρωπισμό μας και την δημοκρατική αντίληψη μας.

Τέλος αναζητήθηκε το νομικό πλαίσιο που πρέπει να υπάρξει ώστε να δημιουργηθεί Δημοτικός παιδικός σταθμός, με τη συνεισφορά μας, που θα φιλοξενεί τα παιδιά των αστυνομικών μελών της Ένωσης Αθηνών και υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας.

Η Ένωση Αθηνών φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν επιπλέον παράγοντα στην κατεύθυνση συνεργασίας του Δήμου με την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία χωρίς τη διάθεση να υποκαταστήσει την ύπαρξη και το ρόλο οποιουδήποτε. Θα σταθούμε αυτοτελώς αρωγοί στην προσπάθεια του κ. Δημάρχου για μια πόλη της οποίας το ιστορικό κέντρο θα αποτελεί πόλο έλξης και στολίδι για όλους μας και όχι αποκρουστικό υποβαθμισμένο τόπο, όπως επιδιώκουν ορισμένοι. Καλούμαστε να προασπίσουμε τα παραπάνω, πρώτα ως εργαζόμενοι Αστυνομικοί αλλά και ως μέλη αυτής της κοινωνίας, πολίτες του Δήμου».

Στη συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη, παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δήμου Αθηναίων Ελευθέριος Καστανάκης, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων  Γιώργος Σταματόπουλος.