ΕΝ.ΑΣ.Υ.Αθηνών: Αίτημα ευαισθητοποίησης για τις γυναίκες Αστυνομικούς στα μέτρα για την 6η Δεκέμβρη.

Την ευαισθητοποίηση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ, για την απασχόληση του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού στα μέτρα για την 6η Δεκέμβρη, προτείνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών


Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση Διαταγής του Αρχηγείου για τη λήψη μέτρων Τάξης – Τροχαίας – Ασφάλειας στις εκδηλώσεις της 6ης Δεκεμβρίου 2015. Η Ένωση Αθηνών ζητά την παρέμβαση της Ομοσπονδίας έτσι ώστε στα προσεχή μέτρα να υπάρξει μία ευαισθητοποίηση για την απασχόληση του γυναικείου αστυνομικού προσωπικού. Ειδικά η προσεχής διαταχθείσα επιφυλακή οφείλει να προβλέπει την εξαίρεση, στο μέτρο του δυνατού, των αστυνομικών γυναικών – μητέρων ανηλίκων τέκνων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών και στις περιπτώσεις που οι παραπάνω γυναίκες αστυνομικοί είναι εν διαστάσει ή εν διαζεύξει.
Η Ένωση Αθηνών πιστεύει ότι ο ιερός θεσμός της μητρότητας πρέπει να θωρακίζεται πόσο μάλλον στις παραπάνω ιδιαίτερες κι εξαιρετικές περιπτώσεις. Ακόμα και σε μέρες που οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι αυξημένες, η Πολιτεία οφείλει να δείξει ευαίσθητα αντανακλαστικά στην κατεύθυνση προστασίας του θεσμού αυτού.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport