ΕΝ.ΑΣ.Λάρισας: “Για το «θεαθήναι», μισή ντουζίνα από το Εσωτερικών..”

Τη μαζική ..κλητευση για κατάθεση -για παλαιότερη υπόθεση- στο Εσωτερικών Υποθέσεων, σε 19 Αστυνομικούς- μεταξύ των οποίων ένας απόστρατος κι ένας θανόντας- ως υπερετούντες σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης, καταγγέλλει η Ένωση Λάρισας.

“Κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Α.Ε.Α., δεκαεννέα (19) συνάδελφοι του Α’ Α.Τ. Λάρισας, καλούνται να μεταβούν στην Αθήνα και να καταθέσουν σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από μεγάλο χρονικό διάστημα.
Καταρχήν πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους ανωτέρω συναδέλφους υπάρχει ένας (1) απόστρατος και ένας (1) που δε βρίσκεται στη ζωή, έχοντας αυτοκτονήσει με το υπηρεσιακό του όπλο προ διετίας και πλέον! Αυτό εκτός από προσβολή στη μνήμη του νεκρού συναδέλφου, είναι δείγμα χαρακτηριστικής έλλειψης οργάνωσης. Όπως επίσης τραγικό είναι ότι εν’ μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων, (17) συνάδελφοι θα λείψουν από ένα διήμερο έκαστος, το δε ποσό που η Πολιτεία θα δώσει για τη μετακίνηση – διατροφή – διαμονή τους, είναι άνω των 2.000 ευρώ!!!
Δύο απορίες έχουμε :
1. Δεν θα ήταν ποιο απλό δύο συνάδελφοι από το Εσωτερικών να μετακινηθούν στη Λάρισα με υπηρεσιακό όχημα, να διαμείνουν δύο ημέρες ώστε να λάβουν τις καταθέσεις και όλα αυτά με κόστος λιγότερο από 300 ευρώ;;;
2. Τελικά η οικονομία και η έλλειψη κονδυλίων υπάρχει μόνο στα αναλώσιμα της καθημερινότητας; (αυτοκίνητα, ατομικά εφόδια κλπ)
Όχι τίποτε άλλο αλλά όπως πολύ καλά θυμόμαστε, για μια σφαλιάρα στη Κω, είχε καταφθάσει σε μια νύχτα στο νησί, για το «θεαθήναι» όπως περίτρανα αποδείχθηκε, μισή ντουζίνα συναδέλφων από το Εσωτερικών……………..”

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport