Εντονη ανησυχία στην ΕΛΑΣ με αφορμή την κατάληψη στο ΕΚΠΑ, για καταλήψεις Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ, με ανάπτυξη μέτρων εξωτερικά κτηρίων στα οποία στεγάζονται ΜΜΕ στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε διάστημα ενός μήνα, που λαμβάνονται μέτρα αποτροπής στο ενδεχόμενο άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, να επιχειρήσουν καταλήψεις με στόχευση την αναπαραγωγή μέσα από τις mediaκές συχνότητες να αναπαράγουν ηχογραφημένα και μονταρισμένα “μηνύματα”.

Απο την καταληψη της Νομικής (13/03) με αιτήματα απελευθέρωσης των εγκλείστων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, εχει εκφραστεί έντονη ανησυχία για γενικευμένες καταλήψεις δημοσίων κτιρίων από Ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, και στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αυτή η ανησυχία, εντάθηκε, μετά την κατάληψη της Πρυτανεία, και επαναδιατυπώθηκε με την κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.
image

Από νωρίς έξω από Δημοσιογραφικούς Ομίλους έχουν ληφθεί έκτακτα αποτρεπτικά μέτρα εξωτερικά των κτηριακων εγκαταστάσεων τα οποία βρίσκονται σε αναβαθμισμένη «εκτίμηση απειλής καταλήψεων», στην αποτροπή απόπειρας οποιασδήποτε ενέργειας από άτομα τα οποία αυτοπροσδιορίζονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
Η ανησυχία εμπορεύεται από «διατυπώσεις προθέσεων» απο πληροφορίες, στο ενδεχόμενο καταλήψεων κτιρίων που σχετίζονται με τη Δικαιοσύνη ή και εισβολής σε ΜΜΕ ομίλους (όπως στα Χανιά (16/03) με την αναπαραγωγή ηχογραφημένων και βιντοληπτικού μονταρισμένυ υλικου, θέσεων στα αιτήματα των καταληψιών.
Στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο είσοδος μεμεονομένων ατόμων, να μπαίνουν σταδιακά στα κτίρια, και να δηλώνουν την κατάληψή τους.
Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκεται στην Πρυτανεία συνέλευση από τους καταληψίες, προκειμένου.να αποφασίσουν την εξέλιξη, για αποχώρηση ή παραμονή τους στο χώρο, ενώ όσοι “αλληλέγγυοι” είχαν μεταβεί προκειμένου να συμμετάσχουν σε μηχανοκίνητη πορεία, σε συμπαράσταση των τρομοκρατών απεργών πείνας, αποχωρούν “κατά μόνας” αφού αναβλήθηκε, με δεδομένο των εξελίξεων.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport