Ενοχή χωρίς ελαφρυντικά για τη Ρωσοπόντια οικιακή βοηθό που παρακρατούσε την 37άχρονη Μαρία|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ενοχη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο επέβαλλε το Μεικτο Ορκωτό της Αθήνας η 78άχρονη Ρωσοπόντια οικιακή βοηθός Ολγα Μαχατίδου και κάθειρξη 10 ετών επέβαλε στον συγγενή της, Γιάννη Παναγιωτίδη, συγκατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην κακοποίηση της 37χρονης, Μαρίας Παπαδοπούλου, που βίωνε μαρτυρικά ένα νέο «Κωσταλέξι» στην καρδιά της Αθήνας, όπως αποκάλυψε πριν ένα χρόνο η Μαίρη Μπενέα, σε ρεπορτάζ της στο “Έθνος της Κυριακής”.

wpid-upl540c064adfa88.jpgΕνοχη χωρίς κανένα ελαφρυντικό για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο σε βάρος της 37άχρονης ορφανής και ανάπηρης Μαρίας Παπαδοπούλου, που βίωνε μαρτυρικά ένα νέο «Κωσταλέξι» στην καρδιά της Αθήνας, κρίθηκε από δικαστές και ενόρκους του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η 78άχρονη Ρωσοπόντια οικιακή βοηθός Ολγα Μαχατίδου.
Το δικαστήριο της επέβαλε κάθειρξη 12 ετών, ωστόσο κατά πλειοψηφία 4-3 ανέστειλε την εκτέλεση της ποινής της μέχρι το εφετείο και την άφησε ελεύθερη.

Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε το δικαστήριο και στον συγγενή της 78χρονης, Γιάννη Παναγιωτίδη, που είναι συγκατηγορούμενος για απλή συνέργεια στην κακοποίηση της 37χρονης, ωστόσο δεν έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στη δική του έφεση επειδή δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Εναντίον του αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.
Καταπέλτης ήταν στην πρότασή του ο εισαγγελέας του ΜΟΔ Χάρης Λακαφώσης, ο οποίος ζήτησε την ενοχή και των δύο κατηγορουμένων, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ αναφερόμενος στην απουσία του κατηγορουμένου Παναγιωτίδη από το δικαστήριο, κάτι που έπαιξε ρόλο και στην επιμέτρηση της ποινής του, τόνισε: «Περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή για να δω εάν θα έρθει στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος…».
Βασανιστήρια
Η άτυχη κοπέλα, που σώθηκε από θαύμα έχοντας χάσει το αριστερό της πόδι από τα βασανιστήρια και την εγκατάλειψη, ζώντας έγκλειστη στο μπαλκόνι του φωταγωγού, χωρίς φαγητό και νερό, με το σπασμένο πόδι της δεμένο σε ξύλο σαν να ήταν ζώο, είχε σαπίσει από τις κατακλίσεις. Ο εισαγγελέας αναφέρθηκε πολλές φορές στον ρόλο της γειτόνισσας Ιωάννας Πλεύρη και της μητέρας της, οι οποίες ακούγοντας τις κραυγές πόνου της Μαρίας και νιώθοντας την αφόρητη οσμή από τη σήψη και τις πληγές στο κορμί της ειδοποίησαν τότε την Υγειονομική Υπηρεσία, που παρενέβη στο παρά πέντε και μετέφερε την κοπέλα σε νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε επί μήνες. Στην αγόρευσή του ο κ. Λακαφώσης έδειξε πολλές φορές στους δικαστές και στους ενόρκους φωτογραφίες-σοκ της Μαρίας δεμένης στο κρεβάτι στο μπαλκόνι του φωταγωγού, τις οποίες είχε αποκαλύψει και το «Εθνος της Κυριακής», αλλά και φωτογραφίες με τη Μαρία του σήμερα, που έχει συνέλθει από τον εφιάλτη που βίωσε και ζει σε ειδικό ξενοδοχείο, για άτομα που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα.

της Μαίρης Μπενέα- “ΕΘΝΟΣ”