ΕΜΠ- Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστερά, θεώρησαν ότι ήταν μελη της ΚΝΕ

Ξημερώματα της Κυριακής (15/11) έξω από το Πολυτεχνείο ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε μπλοκ μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, γιατί τους θεώρησαν μέλη την ΚΝΕ..

Με μολότοφ, πέτρες, μάρμαρα και σιδερογροθιές 7 άτομα τραυματίσθηκαν όταν αντιεξουσιαστες θεώρησαν ότι το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που προσέγγισε (15/11- πριν τις 06.00) την πύλη της Στουρνάρη, ήταν νεολαίοι της ΚΝΕ.

Σε κοινή καταγγελία που εξέδωσαν οι οργανώσεις που δέχθηκαν την επίθεση, σημειώνουν, «Η επίθεση εξαπολύθηκε από ομάδα με χαρακτηριστικά τυφλής-μηδενιστικής βίας και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικού τύπου παρακρατικές επιθέσεις»

Κέιμενο ανάληψης ευθύνης, σε διαδικτυακό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, επιβεβαιωνε την επίθεση και ανέφερε, «.. Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ» ..

Οι αντιεξουσιαστες προσδιοριζουν ως αφορμή, όπως την αποδίδουν κίνηση μέλη του ΚΚΕ να απομάκρυνουν από το εργατικό κέντρο Μυτιλήνης “πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους”.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport