Ελ.Βενιζέλος: Καθηλωμένα αεροπλάνα όλων των πτήσεων στο αεροδρόμιο- Σε αναζήτηση επιβάτη από την Ασφάλεια

Η Ασφάλεια του αεροδρομίου αναζητά επιβάτη ο οποίος φέρεται να έχει επιβιβαστεί σε πτήση προς αναχώρηση. Έλεγχος σε όλες τις πτήσεις. Καθηλωμένα αεροσκάφη στην πίστα του αεροδρομίου.

(10/01-10.30) Με σχεδόν μια ώρα καθυστέρηση για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές πτήσεις δόθηκε η άδεια απογείωσης από τον Πύργο Ελέγχου. Εξετάζεται -σύμφωνα με πληροφορίες-, να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος υπαλλήλων της εταιρείας ασφαλείας του αεροδρομίου (security) για μη έγκαιρη ενημέρωση των Αρχών μετά τον έλεγχο επιτρέποντας σε επιβάτη τα στοιχεία του οποίου δεν είχαν πλήρως εξακριβωθεί, να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο.


image

Με αναγγελία του Πύργου ελέγχου από το Ελ.Βενιζέλος, προς τα πληρώματα των πτήσεων που είχαν ώρα αναχώρησης (10/01-09.30 και μετά), ζητήθηκε να επιστρέψουν στην πίστα του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβαν τα πληρώματα, επιβάτης ο οποιος αναζητείται έχει επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό χώρα Σενγκεν και όλες οι πτήσεις προς Κεντρική Ευρώπη έχουν καθηλωθει στο Ελ.Βενιζέλος.
Η Ασφάλεια του αεροδρομίου ενεργεί έλεγχο σε όλα τα αεροσκάφη.
Επετράπη μετα απο έλεγχο και με τον επιβάτη να μην έχει εντοπισθεί, η απογείωση πτήσεων με προορισμό χώρες εκτός Σενγκεν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport