Ελ.Βενιζέλος: Δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής security για τον.. “έλεγχο”

Σε δύο συλλήψεις υπαλλήλων της ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, προχώρησε η Αστυνομία για τον έλεγχο σε επιβάτη, η οποία επιβιβάστηκε σε πτήση ενώ δεν πληρουσε τις προϋποθέσεις ασφαλείας.

El.Venizelos.jpg.jpeg

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Ισπανίδα επιβάτης πέρασε από την πύλη ακτινών x-ray (10/01-08.45) ωστόσο κρίθηκε απαραίτητος και δεύτερος έλεγχος.

Η εργαζομένη της εταιρείας ζήτησε από την Ισπανίδα, να υποβληθεί και σε δεύτερο έλεγχο με τη μέθοδο «σνίφερ», που μεταξύ άλλων ανιχνεύει ίχνη εκρηκτικών. Όταν η υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας, υπό την εποπτεία της οποίας είχε τεθεί η Ισπανίδα,  έλαβε τα αποτελέσματα, το δείγμα ήταν θετικό ωστόσο η επιβάτης είχε «εξαφανιστεί». Επιχείρησε να εντοπίσει την Ισπανίδα, χωρίς να ακολουθήσει τους κανόνες Ασφαλείας, και δεν ενημέρωσε την Αστυνομία του αεροδρόμιου. Άμεσα καθηλώθηκαν όλες οι πτήσεις προς αναχώρηση στην πίστα του αεροδρομίου.

Από τις κάμερες ασφαλείας, προέκυψε ότι η Ισπανίδα,  είχε διέλθει την πύλη Β5 και είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη Μαδρίτη κι ενώ η πτήση βρισκόταν στο εναέριο χώρο πάνω από τη Ρώμη, ενημερώθηκε ο πιλότος που προσγείωσε το αεροπλάνο στη Μαγιόρκα για επιπλέον έλεγχο από τις Ισπανικές αρχές σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.

Οι επιβάτες της πτήσης αποβιβάστηκαν, ιχνιλάτες σκύλοι και αστυνομικοί προχώρησαν σε νεο έλεγχο -στους επιβάτες και τις επισκευές τους- και η πτήση με καθυστέρηση (10/01- 15.05) απογειώθηκε για Μαδρίτη. Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Για το περιστατικό σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξης ασφάλειας σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράβαση καθήκοντος»- περισσότερες από 10 πτήσεις καθυστέρησαν την απογείωση- ενώ συνελήφθησαν η εργαζομένη (41ετων) και η υπεύθυνη της ιδιωτικής εταιρείας security( 44ων )του Αεροδρομίου.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport