Ελεύθερη η 22χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρι στις συνσπουδάστριες της

Ελεύθερη αφέθηκε η 22χρονη σπουδάστρια του τμήματος Νοσηλευτών της Σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της.

image

Οι Δικαστικές Αρχές, που έλαβαν γνώση της δικογραφίας και πήραν απολογία από την 22άχρονη Μαρια, η οποία επιτέθηκε με μαχαίρι σε τρεις συνσπουδάστριές της (02/04- 16.50) αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και ορίστηκε τακτική δικάσιμος την 6η Ιουνίου.
Η 22άχρονη από το Καζακστάν, είχε συλληφθεί (02/04-16.50) στο πλαίσιο του αυτοφώρου ενώ της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απλή σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Με εντολή Εισαγγελέα, η 22χρονη κοπέλα θα εξετασθεί από ψυχίατρο, προκειμένου να εξακριβωθεί η ψυχική της υγεία ενω θα παρακολουθείται απο ψυχολόγο –ψυχίατρο στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Δαφνίου.
Στις ιδιόχειρες σημειώσεις της 22χρονης, μεταξύ άλλων, η ίδια έγραφε: «Δεν θέλω να τους σκοτώσω, δεν θέλω να τους τραυματίσω, θέλω να τους σταματήσω».
Σύμφωνα με τη συνήγορό της, Γιάννα Παναγοπούλου, η 22άχρονη είχε υποστεί ψυχολογική βία- σχολικό εκφοβισμό-, από τις τρεις συνσπουδάστριές της, οι οποίες την παρενοχλούσαν και τη σχολίαζαν για την εξωτερική της εμφάνιση.
«Με κορόϊδευαν συνεχώς για τα μαλλιά μου. Με αποκαλούσαν καλόγρια, κορόϊδευαν τα ρούχα μου. Ήθελα να σταματήσουν» ανέφερε η 22χρονης Μαρία.
Στα δικαστήρια του Πειραιά (03/04-11.00) παρέστη ο πατέρας της 22χρονης Μαρίας, Γιώργος Κουσίδης ο οποιος ανέφερε ότι η κόρη του, ήταν θύμα εκφοβισμού και λεκτικής βίας, σημείωσε ότι ως γονιός γνώριζε την κατάσταση αλλά δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.
Η μητέρα της 22άχρονη, υποστήριξε, ότι λόγω καταγωγής από το πρώτο ακόμη έτος είχε υποστεί πειράγματα, χλεύη ενω πριν λίγο καιρό απείλησαν ότι θα της κάνουν κακό.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport